Τσιτσιπάς - Πολ 2-0: Και τώρα ημιτελικός με Τζόκοβιτς στο Παρίσι

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με χαρακτηριστική ευκολία τον Τόμι Πολ με 2-0 σετ και με αντίπαλο τον Τζόκοβιτς θα παίξει για μια θέση στον τελικό του Masters του Παρισιού.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία στο Masters του Παρισιού, σε 76 λεπτά νίκησε τον Τόμι Πολ με 6-2, 6-4 και πέρασε στα ημιτελικά και τη νέα συνάντησή του με τον Νόβακ Τζόκοβιτς το Σάββατο (5/11, 17:30). Θα προηγηθεί στις 15:00 ο άλλος ημιτελικός ανάμεσα στον Χόλγκερ Ρούνε και τον Φελίξ Αλιασίμ.

Ο Πολ έχοντας αποκλείσει τους Ναδάλ και Καρένο Μπούστα δεν μπόρεσε να φανεί το ίδιο ανταγωνιστικός απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά, που ήταν ουσιαστικός στα σημεία που χρειάστηκε και έφθασε στην πρόκριση και στον 11ο ημιτελικό του μέσα στο 2022.

«Έσβησε» επτά break points και πήρε το σετ

Ο αγώνας πήγε να... στραβώσει με το καλησπέρα. Στο εναρκήριο game παίχθηκαν 16 πόντοι, ο Πολ είχε τέσσερις ευκαιρίες για break, με τον Τσιτσιπά να αντέχει για το 1-0.

Και όχι μόνο αυτό, αμέσως μετά ο Τσιτσιπάς στην πρώτη δική του ευκαιρία έκανε το break, για το 2-0. Κατακτώντας δέκα πόντους από τους 11 που παίχθηκαν σε εκείνο το σημείο, έφθασε στο 3-0. Ο απογοητευμένος από τη εξέλιξη Τόμι Πολ δεν είχε αντίδραση, έτσι ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 4-1 και με δύο διαδοχικά love game πήρε το σετ με 6-2.

Ο Τσιτσιπάς κρατούσε την μπαγκέτα

Στο 2ο σετ ο Πολ προσπάθησε να μπει στο πνεύμα του αγώνα, όμως ήταν φανερό πως δύσκολα θα μπορούσε να αλλάξει τον αγώνα.
Σε ένα σετ χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, ο Τσιτσιπάς κρατούσε την μπαγκέτα και έδινε τον ρυθμό.

Με τους παίκτες να κρατούν το σερβίς τους ο Τσιτιπάς προηγήθηκε 3-2. Ακολούθησαν τρία σερί love games, τα δύο από τον Πολ, για το 4-4, ο Τσιτσιπάς πήγε στο 5-4 και με lovwe game από τα λάθη του Πολ, έκλεισε το σετ στο 6-4 και μαζί τον αγώνα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα