Τσιτσιπάς - Τζόκοβιτς 0-2: Μια κλάση ανώτερος ο Νόλε, έφτασε στον 90ο τίτλο καριέρας (vids)

Τσιτσιπάς - Τζόκοβιτς 0-2: Μια κλάση ανώτερος ο Νόλε, έφτασε στον 90ο τίτλο καριέρας (vids)
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν αψεγάδιαστος στο σερβίς του και δεν άφησε περιθώρια ελπίδας στον τελικό της Αστάνα στον Τσιτσιπά, επικρατώντας με 2-0 σετ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε ούτε τώρα να σπάσει το ρόδι στα 500αρια τουρνουά της ATP.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν για άλλη μία φορά εξαιρετικός και κέρδισε τον Ελληνα τενίστα με 2-0 σετ (6-3, 6-4 σε 1 ώρα και 15 λεπτά) για να φτάσει τους 90 τίτλους, την ώρα που ο Τσιτσιπάς έχει 9 και στα 500αρια μετρά πλέον 0/9 τελικούς.

Παρά την καλή εμφάνιση του Στέφανου στον τελικό, ο Σέρβος έφτασε το 5-0 στους μεταξύ τους τελικούς (και 8-2 ρεκόρ γενικά) σερβίροντας εκπληκτικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχασε μόνο 3 πόντους στο σερβίς του στο πρώτο σετ και τέσσερις στον δεύτερο (από τους οποίους οι 4 στο τελευταίο game του ματς), για να φτάσει στον τρίτο συνεχόμενο τίτλο του στο Tour και την 16η σερί νίκη του.

Συνολικά είχε 87% κερδισμένους πόντους σε πρώτο σερβίς και μόνο 7 αβίαστα λάθη σε όλο το ματς, ενώ ο Στέφανος είχε 25 αβίαστα λάθη που έκαναν και την διαφορά.

Από την πλευρά του ο Τσιτσιπάς έχει ρεκόρ 9-14 πλέον σε τελικούς και την Δευτέρα θα βρεθεί στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ενα κακό game έδωσε το πρώτο σετ στον Τζόκοβιτς

Με love service game άρχισε το ματς ο Τζόκοβιτς. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, σερβίροντας εξαιρετικά, ισοφάρισε ο Τσιτσιπάς, όμως ο Νόλε από 0-30 στο σερβίς του, πήρε συνεχόμενους πόντους και διατήρησε το προβάδισμα (2-1).

Το πρώτο σερβίς και το slice του Στέφανου, έφεραν ένα άνετο 2-2, αλλά εξίσου άνετα ο Σέρβος έφτασε στο 3-2. Ιδια εικόνα από τον Τσιτσιπά που έχοντας εξαιρετικά πρώτα σερβίς, δεν άφησε περιθώρια για άμυνες στον Τζόκοβιτς και ισοφάρισε σε 3-3. Από την πλευρά του ο Σέρβος έμεινε ψύχραιμος στα καλά χτυπήματα του Στέφανου, που σε δύο περιπτώσεις στάθηκε άτυχος (οριακά έξω δύο εξαιρετικά χτυπήματά του), για να μείνει μπροστά ο Τζόκοβιτς με 4-3.

Αμέσως μετά, στο πρώτο γκέιμ που ο Στέφανος δεν είχε καλό πρώτο σερβις, ήρθε και το break για τον Τζόκοβιτς.

Δύο καλά χτυπήματά του και δύο αβίαστα λάθη του Τσιτσιπά, έκαναν το 3-5 και ο Σέρβος πήγε να σερβίρει για το σετ, το οποίο και τελείωσε με έναν άσο.

Τα πράγματα έγιναν έτσι δύσκολα για τον Στέφανο απέναντι σε έναν παίκτη που φέτος όταν κερδίζει το πρώτο σετ, έχει ρεκόρ (πριν από αυτό το ματς) 25-1 (μόνο ο Αλκαράθ έκανε ανατροπή στη Μαδρίτη).

Το δεύτερο σετ

Ιδια εικόνα στο δεύτερο σετ, με αυτή στην αρχή του πρώτου. Ο Στέφανος κράτησε εύκολα το σερβίς του και ο Τζόκοβιτς με το τέταρτο love service game του στο ματς, ισοφάρισε σε 1-1.

Στη συνέχεια όμως, λάθη στις επιλογές χτυπημάτων του Τσιτσιπά, έδωσαν ευκαιρίες στον Τζόκοβιτς για break. Αμφότερες τις έσβησε ο Ελληνας τενίστας, που με ένα εξαιρετικό μπάκχαντ και ένα φόρχαντ winner, κράτησε το προβάδισμα με 2-1.

Το 2-2 ήρθε με το 5ο game που πήρε ο Νόλε χωρίς να χάσει πόντο και με άλλους τρεις σερί στο σερβίς του Στέφανου (0-40) έφτασε σε τριπλό break point. Στην δεύτερη ευκαιρία ο Τσιτσιπάς έκανε ένα κακό drop shot και ο Τζόκοβιτς έφτασε στο υπέρ του 3-2 και με το σερβίς στα χέρια του.

Ο κάτοχος 21 grand slam έφτασε εύκολα στο 4-2, με τον Τσιτσιπά να κρατά το σερβίς του μειώνοντας σε 4-3 και ψάχνοντας... απεγνωσμένα πλέον για ένα break.

Οχι μόνο δεν ήρθε, αλλά ο Νόλε έκανε το 5-3 με το έκτο του love service game στο ματς. Ο Στέφανος μείωσε εύκολα, αλλά ο Σέρβος τελείωσε το ματς στο επόμενο game.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα