Τσιτσιπάς: Οι τέσσερις τελικοί κόντρα στον Τζόκοβιτς (vids)

Κώστας Ευθυμιάδης
Τσιτσιπάς: Οι τέσσερις τελικοί κόντρα στον Τζόκοβιτς (vids)
Χωρίς νίκη σε τέσσερις τελικούς είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και θέλει σήμερα να σπάσει το ρόδι.

Εχοντας παίξει ήδη 9 ματς κόντρα στον Τζόκοβιτς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ελπίζει σήμερα (9/10, 13:30, CosmoteSport 6) να σπάσει δύο αρνητικές παραδόσεις.

Πρώτα, να πάρει το πρώτο του 500αρι τουρνουά και κατά δεύτερον, να σπάσει επιτέλους το ρόδι σε τελικό κόντρα και στον Τζόκοβιτς. Σε 500αρια τουρνουά το ρεκόρ του Στέφανου είναι 0-8 στους τελικούς και σε τελικούς κόντρα στον Τζόκοβιτς, είναι στο 0-4.

Από τους τέσσερις χαμένους τελικούς βέβαια, αυτός που «πόνεσε» ήταν ο περσινός στο Roland Garros όπου έφτασε να προηγείται με 2-0 σετ, αλλά ο απίθανος Σέρβος έκανε την ανατροπή και πήρε το τρόπαιο.

Οι τελικοί Τσιτσιπά με Τζόκοβιτς

Μαδρίτη 2019: Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 2-0 (6-3, 6-4)

Η πρώτη… κρυάδα για τον Στέφανο απέναντι στον Σέρβο. Αν και λίγο καιρό πριν τον είχε κερδίσει στον Καναδά, σε αγώνα για τη φάση των «16» διαπίστωσε πως είχε απέναντί του τον Νόλε των τελικών… Ο Σέρβος δεν του άφησε περιθώρια και πήρε εύκολα το τρόπαιο.

Ντουμπάι 2020: Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 2-0 (6-3, 6-4)

Πρώτος τελικός της σεζόν έρχεται απέναντι στον Τζόκοβιτς, ο οποίος είναι σε εξαιρετική κατάσταση και στερεί τον τίτλο από τον Στέφανο. Να σημειωθεί ότι και έναν χρόνο πριν ο Τσιτσιπάς ήταν στον τελικό του τουρνουά, χάνοντας από τον Φέντερερ.

Roland Garros 2021: Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 3-2 (6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4)

Αλησμόνητος πρώτος τελικός Ελληνα σε grand slam που ξεκίνησε ονειρικά για τον Τσιτσιπά, αλλά το τέλος ήταν άδοξο. Προηγήθηκε 2-0 σετ, όμως μόλις ο Τζόκοβιτς μείωσε σε 2-1, ένιωσε την πίεση απέναντι στο Νο1 του κόσμου και στο γεγονός ότι έπρεπε να κουβαλήσει το «βάρος» του φαβορί εκείνη τη στιγμή του αγώνα. Λύγισε και έχασε σε πέντε σετ.

Ρώμη 2022: Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 6-0, 7-6

Το πρώτο σετ ήταν αυτό που έπαιξε το χειρότερό του τένις φέτος ο Στέφανος. Το έχασε με συνοπτικές διαδικασίες και στο δεύτερο μπήκε πιο δυνατά, βάζοντας δύσκολα στον Τζόκοβιτς, που παρ’ όλα αυτά επικράτησε στο tie break.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα