Τσιτσιπάς: «Ονειρεύομαι αυτόν τον τίτλο»

Τσιτσιπάς: «Ονειρεύομαι αυτόν τον τίτλο»
Διακαώς ο Στέφανος Τσιτσιπάς θέλει να σηκώσει την κούπα στην Αστάνα, ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Ο έκτος τελικός του Στέφανου Τσιτσιπά αύριο (9/10) για το 2022, είναι γεγονός...

Το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ρούμπλεφ και μάλιστα με ανατροπή και πλέον επικεντρώνεται στο να φτάσει στον 10ο τίτλο καριέρας.

Φέτος έχει δύο, ενώ αν καταφέρει να πάρει το τρόπαιο, θα πετύχει κάτι που σπάνια βλέπουμε από τενίστα εκτός big-3: να έχει τουλάχιστον έναν τίτλο μέσα σε μία σεζόν και στις τρεις επιφάνειες!

Κέρδισε το Μόντε Κάρλο σε χωμάτινη και την Μαγιόρκα στο γρασίδι και μένει να πάρει έναν τίτλο σε σκληρή επιφάνεια μέσα στο 2022. Σε σκληρή επιφάνεια έχει συνολικά 4 τίτλους, όλοι σε κλειστό γήπεδο. Ο τελευταίος ήταν στη Μασσαλία το 2020.

Αυτό κάνει τον Στέφανο Τσιτσιπά να θέλει πάρα πολύ να κατακτήσει αυτό το τρόπαιο.

«Το θέλω πολύ, το ονειρεύομαι» είπε χαρακτηριστικά.

Για το σημερινό παιχνίδι, ο Στέφανος σχολίασε: «Δοκίμασα τα πάντα και κράτησα τον έλεγχο. Στο τέλος τα πράγματα πήγαν με το μέρος μου. Έμεινα στο παιχνίδι μου και προσπάθησα να βγάλω αυτά τα χτυπήματα με πάθος και αποφασιστικότητα. Δεν ήταν καθόλου εύκολο το να βρίσκομαι πίσω με σετ απέναντι σε έναν τόσο καλό αντίπαλο. Ήταν μια τεράστια σωματική αλλά και πνευματική μάχη. Έπρεπε να δουλέψω σκληρά σε κάθε πόντο και δίνω τα εύσημα στον εαυτό μου που μπόρεσα να είμαι τόσο αποφασιστικός ακόμα και στις δύσκολες καταστάσεις».

Στην διάρκεια των δηλώσεών του αναφέρθηκε και στην ομάδα του.

«Με βοηθάει να έχω εκεί την ομάδα μου να μου θυμίζει τι πρέπει να κάνω. Προσπάθησα να είμαι το αφεντικό στο γήπεδο, δεν ξέρω αν δούλεψε ή όχι, αλλά η νοοτροπία μου έχει αλλάξει. Παίζω πιο επιθετικά και δεν θέλω να αφήνω τίποτα στην τύχη. Όλα έγιναν σκόπιμα, πήρα συνειδητά κάθε απόφαση στο γήπεδο και την εκτέλεσα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα