Αλκαράθ: «Η νίκη μου επί του Τσιτσιπά είναι η κορυφαία που έχω στο χώμα»

Newsroom
Αλκαράθ: «Η νίκη μου επί του Τσιτσιπά είναι η κορυφαία που έχω στο χώμα»
Ο Κάρλος Αλκαράθ ανέφερε πως θεωρεί ότι η επικράτησή του επί του Τσιτσιπά είναι η σημαντικότερη που έχει σημειώσει σε χωμάτινη επιφάνεια και παραδέχτηκε πως πήρε toilet break για καθαρίσει το μυαλό του μετά το 1-1.

Ως την σημαντικότερη νίκη της καριέρας του σε χωμάτινη επιφάνεια, χαρακτήρισε την χθεσινή επί του Στέφανου Τσιτσιπά, ο Κάρλος Αλκαράθ.

Ο Ισπανός τενίστας επικράτησε με 2-1 σετ σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, που είχε ένταση κυρίως από την πλευρά του Στέφανου, για τα toilet break.

Ο Αλκαράθ χρησιμοποίησε περισσότερο χρόνο και δεν τιμωρήθηκε, ενώ στην συνέντευξη Τύπου ρωτήθηκε γι’ αυτό, όπου παραδέχτηκε πως το πήρε για να… καθαρίσει το μυαλό του και όχι γιατί υπήρχε ανάγκη να το πάρει.

«Πήγα στην τουαλέτα για να καθαρίσει το μυαλό από την απόδοση που είχα στο τέλος του 2ου set και συγκεντρώθηκα στο καθοριστικό σετ. Είπα στον εαυτό μου να ξεχάσει τα πάντα να βγω στο 3ο set και να τα δώσω όλα» είπε χαρακτηριστικά.

«Κέρδισα το φαβορί»

Ο 18χρονος Ισπανός όσον αφορά τον αγώνα, ανέφερε πως ήταν τεράστια νίκη αυτή που σημείωσε κατά του Ελληνα τενίστα.

«Προφανώς ήταν η μεγαλύτερη νίκη μου στη χωμάτινη επιφάνεια Ήταν απίστευτο το παιχνίδι που έκανα και απίστευτη ατμόσφαιρα που έζησα στο γήπεδο. Η ατμόσφαιρα, ο κόσμος, το επίπεδο που αγωνίστηκα ήταν όλα απίστευτα. Νομίζω ότι κέρδισα το φαβορί του τουρνουά. Παίζω σε απίστευτο επίπεδο και θεωρώ ότι είμαι έτοιμος να πάρω τον τίτλο» ανέφερε ο Αλκαράθ, που στάθηκε και στην ανατροπή που του έκανε ο Τσιτσιπάς στο δεύτερο σετ.

«Ο Τσιτσιπάς είναι ένας τενίστας που παίζει πολύ καλά στη βασική γραμμή. Θα έλεγα ότι είναι πιο δύσκολο γι’ αυτόν να κινηθεί προς το φιλέ. Από την πλευρά μου έχω ένα καλό drop-shot και είναι για μένα ένα πολύ καλό “εργαλείο” που χρησιμοποιώ γι’ αυτές τις καταστάσεις. Η αλήθεια είναι ότι μου πέρασε από το μυαλό ο αγώνας του Τσιτσιπά με τον Σβάρτσμαν στο Μονακό και πίστεψα ότι με περίμενε κάτι ανάλογο. Ευτυχώς κατάφερα να διαχειριστώ καλύτερα το τελευταίο σετ και να πάρω τη νίκη» τόνισε ο Αλκαράθ.

 

ATP Τελευταία Νέα