Τσιτσιπάς: Γιατί διαμαρτυρήθηκε δίκαια για το toilet break (vid)

Τσιτσιπάς: Γιατί διαμαρτυρήθηκε δίκαια για το toilet break (vid)
O Στέφανος Τσιτσιπάς είχε δικαιολογημένα παράπονα προς τον διαιτητή όχι τόσο για την ποινή που του επιβλήθηκε, αλλά γιατί κράτησε άλλη στάση με τον Αλκαράθ.

Τα παράπονα του Στέφανου Τσιτσιπά προς τον διαιτητή αντιμετωπίστηκαν από τους Ισπανούς με γιουχαρίσματα, ωστόσο ο Ελληνας τενίστας είχε δίκιο εν μέρει να γκρινιάζει.

Ο διαιτητής του αγώνα (Μ. Μεσίνα) εξάντλησε την αυστηρότητά του πάνω στον Τσιτσιπά με το toilet break που πήρε, ενώ δεν έπραξε το ίδιο με τον Αλκαράθ που κι αυτός ήταν εκτός χρονικών ορίων.

Ο Στέφανος είχε τρία λεπτά για να πάει στα αποδυτήρια να αλλάξει φανέλα και καθυστέρησε ακριβώς 50 δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, για κάθε 25 δευτερόλεπτα που καθυστερεί κάποιος πέρα από το 3λεπτο, θα δέχεται ποινή πόντου. Ο Στέφανος άργησε ακριβώς 50 και ο Μεσίνα έδωσε δύο πόντους στον Αλκαράθ με point penalty.

Το Νο5 του κόσμου ξαφνιάστηκε από την αυστηρότητά του και του έκανε παράπονα σε έντονο ύφος, λέγοντάς του πως και ο Αλκαράθ έκανε το ίδιο, αλλά δεν τον τιμώρησε.

Ο διαιτητής του είπε πως ο Ισπανός επέστρεψε στο χρονικό όριο που προβλέπεται (3 λεπτά toilet break και δύο επιπλέον για αλλαγή φανέλας), όμως η αλήθεια τον διέψευσε πανηγυρικά καθώς ο Αλκαράθ επέστρεψε στο γήπεδο μετά από 7,5 λεπτά μετά το τέλος του δεύτερου σετ και δεν πήρε καμία ποινή! Γι αυτό και ο Τσιτσιπάς του είπε σε έντονο ύφος πως «αν έχεις άδικο πρέπει να απολυθείς».

Το γεγονός αυτό σχολιάζεται στα σόσιαλ έντονα μάλιστα καθώς όλοι το περασμένο φθινόπωρο την… έπεφταν στον Τσιτσιπά που καθυστερούσε να επιστρέψει από τα toilet break με αποτέλεσμα να αλλάξει ο κανονισμός και να μπει χρονικό όριο, το οποίο δεν τηρήθηκε από την πλευρά του Αλκαράθ κατά πολύ.

 

ATP Τελευταία Νέα