Αλκαράθ: «Πρέπει να βελτιώσω πράγματα για να μείνω στο επίπεδο του Τζόκοβιτς»

Κώστας Ευθυμιάδης
O Kάρλος Αλκαράθ αγκαλιάζεται με τον Νόβακ Τζόκοβιτς
Ειλικρινής ο Κάρλος Αλκαράθ, παραδέχτηκε πως δεν έπαιξε στο επίπεδο που επιθυμεί και μπορεί.

Την ανωτερότητα του Νόβακ Τζόκοβιτς παραδέχτηκε ο Κάρλος Αλκαράθ, μετά το τέλος του μεταξύ τους ημιτελικού στο ATP Finals.

Ο Ισπανός τόνισε πως το επίπεδό του δεν είναι καλό σε παιχνίδια σε κλειστό court, ενώ την ίδια ώρα ο αντίπαλός του, έπαιζε σε υψηλό επίπεδο σε όλη την αναμέτρηση.

«Έπαιξε στο ίδιο επίπεδο σε ολόκληρο το ματς. Η ποιότητα των χτυπημάτων του ήταν απίστευτη. Έπαιξε πραγματικά βαθιά. Είναι δύσκολο να αποκτήσεις πλεονέκτημα από αυτό. Για μια ακόμη φορά, έδειξε γιατί είναι ο καλύτερος στον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά ο Αλκαράθ.

«Αισθάνομαι ότι δεν είμαι στο επίπεδο του στο κλειστό γήπεδο προφανώς. Έχω παίξει σπουδαίους αγώνες στο Wimbledon, στο Cincinnati, στο Roland Garros. Ένιωσα σε εκείνο το ματς ότι είμαι στο επίπεδο… Προφανώς έχει περισσότερη εμπειρία από εμένα παίζοντας σε αυτά τα τουρνουά, σε αυτά τα γήπεδα» πρόσθεσε και συνέχισε τα θετικά σχόλια για τον Τζόκοβιτς.

«Ο Νόβακ έχει εξαιρετικό παιχνίδι επιστροφών. Απίστευτο. Με πίεσε στα όρια σε κάθε μπάλα, σε κάθε χτύπημα. Έβγαλα κι εγώ κάποιους σπουδαίους πόντους αλλά ήταν ένας καλός και μετά ακολουθούσαν 3-4 λάθη. Κόντρα στο Νόβακ, δεν επιτρέπεται να το κάνεις αυτό»

Αλκαράθ: Πρέπει να αλλάξω πράγματα για του χρόνου

Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, αναφέρθηκε και στο πλάνο του για το 2024, λέγοντας πως πρέπει να βελτιώσει πολλά για να μείνει στο επίπεδο του Νόλε, αν θέλει να γίνει ο κορυφαίος τενίστας.

«Αυτός ο αγώνας θα με βοηθήσει πολύ στην προετοιμασία για τη νέα χρονιά. Αυτή τη στιγμή ξέρω όλα τα πράγματα που πρέπει να βελτιώσω αν θέλω να είμαι εκεί, αν θέλω να κερδίσω τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο. Με τον Χουάν Κάρλος Φερέρο (προπονητής του Καρλίτος), πρέπει να μιλήσουμε για την προετοιμασία, τι πρέπει να εξασκηθούμε, τι πρέπει να κάνουμε. Προφανώς, θα ξαναδώ τον αγώνα για να δω την αδυναμία μου, απλά για να τη βελτιώσω και να γίνω καλύτερος παίκτης. Θα ξεχάσω όλα τα ματς που έπαιξα εναντίον του, τον τελικό του Wimbledon, το Σινσινάτι, το Roland Garros και θα επικεντρωθώ σε αυτό το ματς γιατί ένιωσα ότι πρέπει να βελτιώσω πολλά πράγματα αν θέλω να μείνω στο επίπεδό του» συμπλήρωσε ο Ισπανός τενίστας.


@Photo credits: Twitter, Carlos Alcaraz
 

ATP FINALS Τελευταία Νέα