ATP Finals: Θρίαμβος για τον Αλιασίμ επί του Ναδάλ στο Τορίνο

Newsroom
ATP Finals: Θρίαμβος για τον Αλιασίμ επί του Ναδάλ στο Τορίνο
Ο Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ νίκησε για πρώτη φορά στην καριέρα του τον Ράφαελ Ναδάλ, επικρατώντας με 2-0 στο ATP Finals του Τορίνο.

Ο Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ «βομβάρδισε» με το σερβίς του τον Ράφαελ Ναδάλ, με τον 22χρονο Καναδό να επικρατεί με 6-3, 6-4 να μένει ζωντανός στο ATP Finals του Τορίνο, σε αντίθεση με τον 36χρονο Ισπανό που γνώρισε τη 2η ήττα του και πλέον έχει αμυδρές ελπίδες πρόκρισης στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

O Ναδάλ, που δεν έχει κατακτήσει στην καριέρα του τον τίτλο στο ATP Finals, μπορεί και μαθηματικά να μείνει εκτός συνέχειας αν ο Τέιλορ Φριτζ νικήσει τον Κάσπερ Ρουντ στο άλλο παιχνίδι της 2η αγωνιστικής το βράδυ της Τρίτης (15/11, 22:00).

Ο Οζέρ-Αλιασίμ έφθασε στην πρώτη νίκη της καριέρας του επί του Ναδάλ, με τρόπο εντυπωσιακό, έβγαλε 15 άσους, είχε ποσοστό ευστοχίας 71% στο 1ο σερβίς, κατέκτησε το 81% των πόντων από το 1ο σερβίς (39/48) και έχοντας συνολικά 32 winners θα ήταν πολύ δύσκολο να χάσει τον αγώνα.

Ο Ναδάλ στο πρώτο game του ματς είχε διπλή ευκαιρία για break, όμως ο Αλιασίμ κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του. Η συνέχεια λίγο πολύ αναμενόμενη. Ο Αλιασίμ στηριζόταν στο σερβίς του και ο Ναδάλ στο φόρχαντ του, με αποτέλεσμα να φτάσουν χωρίς προβλήματα στο 3-3. Εκεί, στο σερβίς του Καναδού, ο Ναδάλ βρήκε ξανά διπλό break point (15-40) από τα λάθη του αντιπάλου του.

Όμως σπατάλησε και αυτή την ευκαιρία, κάτι στο οποίο βοήθησε και το αποτελεσματικό πρώτο σερβίς του Αλιασίμ (στο 4-3 είχε ήδη 17/17 κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς).

Στο αμέσως επόμενο game ήρθε το break από τον Καναδό. Ο Ναδάλ είχε τις ευκαιρίες του να κάνει το 4-4, όμως τα αβίαστα λάθη του τον πρόδωσαν και έστειλαν τον Αλιασίμ να σερβίρει για το σετ, το οποίο και κατέκτησε με 6-3.

Ο Ναδάλ με δύο άσους έκλεισε το εναρκτήριο game του 2ου σετ, όμως δέχθηκε break στο 3ο game, με τον Αλιασίμ να προηγείται 2-1.

Στo επόμενο game o Καναδός έβγαλε τρεις σερί άσους φθάνοντας στο 3-1, διαηρώντας σταθερ'α την πρωτοπορία με 4-2 και 5-3. O Ναδάλ κράτησε το σερβίς του για το 5-4. H μάχη κορυφώθηκε στο 10ο game, o Αλιασίμ προηγήθηκε 30-0 και 40-15, έχοντας δύο match points και εκμεταλλευόμενος έφθασε στη νίκη.

H βαθμολογία του «πράσινου» ομίλου

1.Αλιασίμ 1-1 (2-2)
2.Φριτζ 1-0 (2-0)
3.Ρουντ 1-0 (2-0)
4.Ναδάλ 0-2 (0-4)

 

ATP FINALS Τελευταία Νέα