Τσιτσιπάς - Τζόκοβιτς 0-2: Πρεμιέρα με ήττα στο ATP Finals

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 2-0 στην πρεμιέρα του στο ATP Finals, με τον Σέρβο να διευρύνει στις εννέα το σερί των νικών του απέναντι στον 24χρονο Έλληνα.

O Στέφανος Τσιτσιπάς για ένατο διαδοχικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Νόβακ Τζόκοβιτς δεν μπορεί να γευτεί το νέκταρ της νίκης, αυτή τη φορά ο Σέρβος επικράτησε με 6-4, 7-6(4) στην πρεμιέρα τους στη φάση των ομίλων του ATP Finals στο Τορίνο, βάζοντας τις βάσεις πρόκρισης στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι έκλεισε την 1η αγωνιστική στον «κόκκινο» όμιλο, καθώς το απόγευμα στη ρωσική κόντρα ο Ρούμπλεφ, είχε νικήσει τον Μεντβέντεφ με 2-1 σετ.

Η 10η νίκη του Τζόκοβιτς επί του Τσιτσιπά σε 12 αγώνες, ήταν δίκαιη. Ο Τσιτσιπάς έχασε πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το 6-4 το 1ο σετ, στο 2ο σετ ανέβασε την απόδοσή του, το σετ κρίθηκε στο tie break με τον Τζόκοβιτς να το κατακτά.

Ένα break έκρινε το 1ο σετ

Ο αγώνας άρχισε με τον Τζόκοβιτς να πετυχαίνει break στο σερβίς του Τσιτσιπά και αυτό ήταν καθοριστικό στην τελική έκβαση του σετ.

Με τρεις winner και ένα αβίαστο λάθος του Τσιτσιπά ο Τζόκοβιτς έκανε το 2-0 με love game

Ο Έλληνας παίκτης με δύο σερί πόντους κατέκτησε το 1ο game στο παιχίδι και με love game μείωσε σε 3-2. Ο Τσιτσιπάς δεν έβρισκε ευκαιρία για το απαραίτητο break, παρότι το ποσοστό του Τζόκοβιτς στο 1ο σερβίς ήταν λίγο κάτω από το 60%. Νέο love game από τον Τσιτσιπά έκανε το 3-4, αλλά ο Σέρβος απάντησε με τον ίδιο τρόπο, για το 5-3, προηγήθηκε 40-15 στο 10ο game και με άσο τελείωσε το σετ.

Η μοναδική χαμένη ευκαιρία του Τσιτσιπά

Ο Τσιτσιπάς με τρεις winner πήρε το 1ο game στο 2ο σετ, έφθασε με άνεση στο 2-1 και έχασε την ευκαιρία να ζορίσει περισσότερο τον Τζόκοβιτς στο 4ο game.

O Σέρβος με δύο διαδοχικά διπλά λάθη(!), έφερε τον Τσιτσιπά στο 30-40 και στη μοναδική του ευκαιρία για break. Όμως με τρεις σερί πόντους κράτησε το σερβίς του για το 2-2.

Ο Τσιτσιπάς στα δικά του service game είχε βρει ρυθμό και έπαιρνε με ευκολία στο προβάδισμα, αλλά ο Τζόκοβιτς είχε πάντα απαντήσεις.


Ο Τζόκοβιτς ξέφυγε από την πίεση του 15-30 στο 8ο game, για το 4-4, στην ίδια θέση βρέθηκε ο Τσιτσιπάς στο επόμενοι game, αλλά είχε τις λύσεις για το 5-4 και χωρίς κάτι αξιοσημείωτο το σετ έφθασε στο 6-6 και στο tie break.

Εκεί ο Τζόκοβιτς με πέντε σερί πόντους προηγήθηκε με 5-1, ο Τσιτσιπάς έδειξε παλμό μειώνοντας σε 5-4, όμως ο Σέρβος είχε δύο σερβίς και τελείωσε τη διαδικασία με 7-4 και μαζί τον αγώνα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP FINALS Τελευταία Νέα