Μουσάς: «Να φέρουμε διεθνείς διοργανώσεις τένις στην Ελλάδα»

Μουσάς: «Να φέρουμε διεθνείς διοργανώσεις τένις στην Ελλάδα»
Ο Νίκος Μουσάς, υποψήφιος για το ΔΣ της ΕΦΟΑ με την παράταξη του Θοδωρή Γκλαβά, μιλάει στο gazzetta.gr για τις ανάγκες, τα προβλήματα, τις λύσεις και την επόμενη ημέρα του ελληνικού τένις.

Οι εκλογές της ΕΦΟΑ πλησιάζουν.

Στις 27 Μαρτίου τα σωματεία θα κληθούν να επιλέξουν τη νέα διοίκηση της ομοσπονδίας τένις, να επιλέξουν τους ανθρώπους που θα οδηγήσουν το άθλημα σε μια νέα εποχή όπως κάνουν στο εξωτερικό ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη.

Ένας εκ των υποψηφίων είναι και ο Νίκος Μουσάς. Γνωστός δικηγόρος, παλιός αθλητής, με γνώση και εμπειρία στο χώρο, θα είναι υποψήφιος με την παράταξη του Θοδωρή Γκλαβά για μέλος του ΔΣ αλλά και για αναπληρωματικός εκπρόσωπος στην ΕΟΕ.

Ο Νίκος Μουσάς μίλησε στο gazzetta.gr για το αγαπημένο του άθλημα, για τα προβλήματα του και τις λύσεις που υπάρχουν για να ξεκινήσει μια νέα εποχή στο τένις της χώρας.

«Παράδειγμα για τις νέες γενιές ο Στέφανος και η Μαρία»

Πως μπορεί να αξιοποιηθεί υπέρ του ελληνικού τένις η τεράστια άνοδος του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη;
«Η εξαιρετική πορεία των πρωταθλητών αυτών είναι ένα παράδειγμα για τις γενιές που έρχονται και μία έμπνευση για όσους Έλληνες αθλητές φιλοδοξούν να ακολουθήσουν μία διεθνή πορεία, που κάποτε φάνταζε ως άπιαστο όνειρο, ακόμη και για τα ταλέντα που έχουν περάσει στο παρελθόν. Είναι επίσης μία ευκαιρία για την χώρα μας και για την Ομοσπονδία που καλλιεργεί το άθλημα να φέρουν επί τέλους διεθνείς διοργανώσεις στην Ελλάδα, ώστε οι αθλούμενοι μας να έλθουν κοντά με τον διεθνή κόσμο του τένις που είναι διαφορετικός από τον ελληνικό, οι φίλαθλοί μας να απολαύσουν θέαμα στη χώρα μας και οι αθλητές μας να μπορούν ευκολότερα να αποκτήσουν ATP βαθμολογία, στην χώρα τους. Επίσης, είναι τεράστια η προσφορά των πρωταθλητών αυτών στην αναγνωρισιμότητα της Ελλάδας ως χώρας που έχει δυνατότητα να καλλιεργήσει το τένις σε υψηλό επίπεδο, αν και κατά γενική ομολογία το αποτέλεσμα των αθλητών αυτών αποτελεί βασικά μοναχική τους προσπάθεια. Και της οικογενείας τους».

«Αποκαρδιωτική η εμπειρία από την εκλογική προδικασία»

Τι πρόσημο μπορεί να μπει στο έργο της απερχόμενης διοίκησης;
«Μία διοίκηση που έχει υπηρετήσει το άθλημα επί δεκαετίες σίγουρα έχει αφήσει κάποιο έργο. Με την πρώτη ματιά όμως εάν κανείς περιοδεύσει στους ομίλους ανά την χώρα θα διαπιστώσει ότι οι υποδομές είναι ελλιπείς και αυτό δεν είναι ευθύνη των σωματείων αλλά της απερχόμενης διοίκησης της Ομοσπονδίας. Μετά από τόσα χρόνια διοίκησης είναι φυσικό επακόλουθο να πρέπει να παραδώσει τη σκυτάλη σε νέους υποψηφίους, με όρεξη για νέα έργα και την αναβάθμιση του αθλήματος σε άλλο επίπεδο, από απόψεως εγκαταστάσεων, υποδομών, οργάνωσης, εκπαίδευσης, επιμόρφωσης αθλητών και προπονητών, χρηματοδότησης, αγωνιστικής δραστηριότητας και κυρίως εξωστρέφειας. Η ανανεωτική ομάδα του παλαιού πρωταθλητή και νυν υποψηφίου προέδρου Θεοδώρου Γκλαβά, στην οποία περιλαμβάνομαι έχει κάθε κίνητρο και γνώση να τα πετύχει αυτά και να δώσει από την πρώτη ημέρα θετικό πρόσημο στην διοίκηση και διαχείριση των πραγμάτων της ΕΦΟΑ.

Τέλος, παρ’ ότι δεν επιθυμώ να θέτω θετικά ή αρνητικά πρόσημα σε διοικήσεις που λειτουργούν κατά τεκμήριο εθελοντικά, εν τούτοις η πρόσφατη εμπειρία μου από την εκλογική προδικασία και διαδικασία την οποία έχει ακολουθήσει η απερχομένη διοίκηση της ΕΦΟΑ είναι αποκαρδιωτική. Στην ουσία, τα μέλη της απερχομένης διοίκησης τα οποία είναι και πάλι υποψήφια, αποφάσισαν τον αυθαίρετο και παρά τις διατάξεις του αθλητικού νόμου αποκλεισμό ορισμένων αντιπάλων τους νέων υποψηφίων από τον εκλογικό κατάλογο, με αποτέλεσμα την διακινδύνευση της αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος. Αυτή είναι μία διαδικασία σίγουρα με αρνητικό πρόσημο που εξελίσσεται όσο συζητούμε, έχω την ελπίδα ότι οι ασφαλιστικές δικλείδες του συστήματος και το αθλητικό πνεύμα θα επικρατήσει ώστε να μην οδηγηθούν οι εκλογές σε ακυρότητα και η Ομοσπονδία σε ταλαιπωρία με ευθύνη της απερχομένης διοίκησης».

«Ανεκμετάλλευτο κεφάλαιο οι παλαιοί αθλητές»

Οι παλαιοί αθλητές θα έχουν λόγο στην επόμενη ημέρα του ελληνικού τένις;
«Οι παλαιοί αθλητές είναι ένα ανεκμετάλλευτο μέχρι στιγμής κεφάλαιο το οποίο ασφαλώς και πρέπει να αξιοποιηθεί και θα αξιοποιηθεί. Πρέπει να πω ότι ήδη πολλοί από τους υποψηφίους μας, με πρώτο τον υποψήφιο πρόεδρο Θεόδωρο Γκλαβά, είναι παλαιοί αθλητές και πρωταθλητές. Χωρίς να θέλω να παραλείψω κανέναν, δεν πρέπει να μην αναφέρω την Αγγελική Κανελλοπούλου, μητέρα της Μαρίας Σάκκαρη, που είναι υποψήφια τακτική εκπρόσωπος στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και είναι τιμή που είναι στην ομάδα μας, τον Κωνσταντίνο Εφραίμογλου, τον Νίκο Γαλατιανό . Επίσης πρέπει να αναφέρω την ομαδική στήριξή μας από τους παλαιούς αθλητές με πρόσφατη δημόσια ανακοίνωσή τους, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί και είναι ενδεικτικό της προθυμίας τους και της ευκαιρίας που μας δίνουν για την μελλοντική συμμετοχή τους και την εισφορά της πολύτιμης εμπειρία τους».

Ποια είναι η σχέση σας με το τένις και τις σας οδήγησε να είστε υποψήφιος στις εκλογές;
«Είμαι παίκτης και φίλος του τένις από μικρό παιδί, όταν έγινα μέλος του Αττικού Ομίλου Αντισφαίρισης Φιλοθέης. Τα παιδιά μου επίσης, ο γιος μου αθλητής. Για τα τελευταία δέκα χρόνια και πλέον είμαι μέλος της διοίκησης του σωματείου της Φιλοθέης (ΑΟΑΦ) και έχω την ικανοποίηση να συμβάλω στο φυτώριο των νέων αθλητών και την δημιουργία ενός ομίλου προτύπου. Συνεπώς ελπίζω και πιστεύω ότι με την επαρκή εμπειρία και γνώση του χώρου, αφού έχω θητεύσει και στο παρελθόν σε αθλητικά όργνανα θέση μέλους ΔΣ ομοσπονδίας, σε συνδυασμό και με την πείρα μου από τη 35ετή δικηγορική μου πορεία θα μπορέσω να φανώ χρήσιμος υποστηρίζοντας την οποσπονδία, τον νέο Πρόεδρο Θοδωρή Γκλαβά και το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο στην ανανεωτική και ελπιδοφόρα αυτή κίνηση για την ΕΦΟΑ. Εχω θέσει υποψηφιότητα για το διοικητικό συμβούλιο και την θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου της ΕΦΟΑ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με τακτική εκπρόσωπο την Αγγελική Κανελλοπούλου».

«Δεν υπάρχουν αγώνες για τους νέους αθλητές»

Ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα του τένις στη χώρα και τι λύσεις υπάρχουν για να αντιμετωπιστεί;
«Δεν υπάρχουν αγώνες για να παίζουν οι νέοι αθλητές. Δεν υπάρχουν futures για να παίρνουν βαθμούς και τουρνουά juniors itf τα οποία πρέπει ιδίως να γίνονται στην περιφέρεια ώστε μέσα από το τένις να έχουμε αθλητικό τουρισμό και να ενισχύσουμε την οικονομία της περιφέρειας. Παλαιότερα υπήρχαν δύο αγώνες ATP/WTA οι οποίοι εξέπνευσαν. Δεν υπάρχει δικαιολογία γι’ αυτό σήμερα. Η λύση είναι η εξεύρεση επαρκούς χρηματοδότησης, επενδυτών και χορηγών που υπάρχουν και θέλουν να προσφέρουν στο ελληνικό τένις για να ξαναγεννηθεί το άθλημα στη χώρα. Συνάρτηση της λύσης αυτής είναι μια αξιόπιστη διοίκηση που να μπορεί να κινητοποιήσει και να συνομιλεί με τους επενδυτές και τους χορηγούς και να εξασφαλίζει τα απαραίτητα μέσα για διεθνείς οργανώσεις. Οι επενδυτές και χορηγοί χρειάζονται κίνητρο και αρωγή από το σπίτι του τένις, την Ομοσπονδία.Τέλος θέλω να πω ότι από την διαδικασία αυτή των εκλογών έχω σχηματίσει εξαιρετικές εντυπώσεις για τους ανθρωπους του αθληματος που έχω γνωρίσει, τόσο για τους συνυποψήφιους της ομάδας μας όσο και τους εκπροσώπους των σωματείων, στους οποίους αξίζει μια ομοσπονδία σε υψηλότερο επίπεδο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΦΟΑ: Δημόσια στήριξη πρωταθλητών τους τένις στον Γκλαβά

ΕΦΟΑ: Υποψήφια για την ΕΟΕ η Αγγελική Κανελλοπούλου

 

Τελευταία Νέα