Τσιτσιπάς: Ο Ναδάλ ο αθλητής που σέβεται περισσότερο ο Στέφανος (vid)

Gazzetta team
Τσιτσιπάς: Ο Ναδάλ ο αθλητής που σέβεται περισσότερο ο Στέφανος (vid)
Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε νέα συνέντευξη λίγες ημέρες πριν από το ATP Cup.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στο ATP Cup που αρχίζει για την Ελλάδα στις 3/2 απέναντι στην Αυστραλία και επεσήμανε:

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Πέρσι δεν κάναμε και την καλύτερή μας εμφάνιση, προφανώς προσπαθήσαμε πολύ να δείξουμε στον κόσμο τι μπορούμε να κάνουμε, αλλά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε κάποιο tie.

Βρεθήκαμε κοντά, είχαμε match points ενάντια στη Γερμανία, αλλά δυστυχώς δεν πήγε όπως θέλαμε. Αυτή τη χρονιά ανυπομονούμε για τη νέα εκδοχή του ATP Cup, είναι λίγο διαφορετικό, και νιώθω πως είμαστε πολύ προετοιμασμένοι γι' αυτό. Οι 3 από τους 4 της ομάδας περάσαμε χρόνο μαζί στο Ντουμπάι, όπου κάναμε προπονήσεις και είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα. Η χημεία πιστεύω βοηθάει σε μια ομάδα».

Όσο αφορά την καραντίνα στη Μελβούρνη εξήγησε ότι έχει 5 ώρες για προπόνηση την ημέρα ενώ ασχολείται και με άλλες δραστηριότητες όπως η μουσική, το κανάλι του στο Youtube.

«Μιλάω με την Σάκκαρη που δουλεύει σκληρά»

Στη Μελβούρνη αν και δεν είναι εύκολο λόγω του covid-19 διατηρεί επαφές με κάποιους τενίστες και φυσικά με την Μαρία Σάκκαρη: «Είμαι σε επαφή με τον Πάμπλο Κουέβας, τυχαίνει να βρίσκεται κάπου που γνωρίζω πολύ καλά.

Προφανώς με τον παρτενέρ μου στις προπονήσεις, Μίκαελ Ίμερ επίσης μιλάω λίγο με τη Μαρία Σάκκαρη, που είναι σε αυστηρή καραντίνα και δουλεύει πολύ σκληρά. Προφανώς είναι δύσκολο για όλους, είναι κάτι που δεν έχουμε ζήσει ξανά. Είναι επίσης πνευματικό, σου διδάσκει να είσαι υπομονετικός, σου διδάσκει πολλά πράγματα».

«Είναι αξιοθαύμαστο αυτό που κάνει ο Ναδάλ»

Ακόμη μίλησε και για τον Ράφα Ναδάλ απαντώντας στην ερώτηση ποιον τενίστα σέβεται περισσότερο: « Τον Ράφα Ναδάλ. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο αυτό που κάνει και του αξίζει σεβασμός. Είναι ένας παίκτης που δεν δέχεται να τα παρατήσει ποτέ. Ποτέ δεν αποτυγχάνει να ανταποκριθεί.

Ακόμα και στις χειρότερες μέρες του, με το μαχητικό του πνεύμα βρίσκει τρόπο να ανταπεξέλθει και αυτό τον κάνει έναν από τους δυσκολότερους παίκτες να κερδίσεις. Εκμεταλλεύεται στο έπακρο το γεγονός ότι είναι αριστερόχειρας, το έχει αποδείξει πολλές φορές, έχει μια απίστευτη καριέρα και είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος από τη baseline. Πρέπει να είσαι 100% συγκεντρωμένος σε κάθε πόντο για να τον πάρεις, κάτι που είναι πολύ δύσκολο και πολύ σπάνιο».

 

Τελευταία Νέα