Οι 4 τενίστες που μας έλειψαν περισσότερο το 2020 (vids)

Αντώνης Πατσούρας
Οι 4 τενίστες που μας έλειψαν περισσότερο το 2020 (vids)
Ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Νικ Κύργιος, η Άσλεϊ Μπάρτι και η Μπιάνκα Αντρεέσκου έλειψαν περισσότερο από το tour στο 2020.

Το 2020 για το τένις έχει ολοκληρωθεί και απομένουν ελάχιστες ημέρες για να "σβήσει" και ημερολογιακά.

Μέσα στη χρονιά υπήρξε μεγάλη διακοπή στα τουρνουά σε άνδρες και γυναίκες λόγω του covid-19 (Μάρτιος-Αύγουστος) ενώ το μεγάλο πλήγμα ήταν η ακύρωση του Wimbledon για πρώτη φορά μετά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Έλειψαν όμως και κάποια πρόσωπα τα οποία είδαμε ελάχιστα ή και καθόλου στο 2020. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τους 4 τενίστες που έλειψαν περισσότερο μέσα στο 2020.

Νο1. Ρότζερ Φέντερερ

Μέσα στη χρονιά έπαιξε σε μόλις 6 παιχνίδια σε ένα τουρνουά. Ήταν το αγαπημένο του Australian Open όπου και έφτασε έως τα ημιτελικά και αποκλείστηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Πρόλαβε όμως να μας χαρίσει το φανταστικό παιχνίδι όπου έσβησε 7 ματς πόιντ κόντρα στον Αμερικανό Ντένις Σάντγκρεν.

Η μοναδική του ήττα ήταν από τον Νόβακ Τζόκοβιτς και είχε 5-1 νίκες στο 2020. Έπαιξε για τελευταία φορά στις 30 Ιανουαρίου 2020. Πρόλαβε να γίνει ο πρώτος τενίστας στην ιστορία που φτάνει και ξεπερνάει τις 100 νίκες στο Australian Open.

Ο 39χρονος Ελβετός υποβλήθηκε σε επέμβαση στο δεξί του γόνατο μετά από το Australian Open και είχε στα πλάνα του να επιστρέψει στο Wimbledon. Υποβλήθηκε όμως και σε νέα αρθροσκόπηση, το Wimbledon δεν διεξήχθη και έτσι θα τον δούμε εάν όλα πάνε καλά τον Φεβρουάριο του 2021 στο Australian Open.

Παρά την απουσία του λόγω της αλλαγής του συστήματος βαθμολόγησης έκλεισε τη χρονιά στο Νο5.

Νο2. Άσλεϊ Μπάρτι

Την 24χρονη Αυστραλή που έκλεισε στο Νο1 το 2019 αλλά και το 2020 την 'χορτάσαμε" περισσότερο από τον Ρότζερ Φέντερερ αλλά έχουμε να την δούμε στα κορτ από τον Φεβρουάριο.

Μετά από το φανταστικό 2019 όπου πήρε το Roland Garros και το WTA Finals και εκτόξευσε το prize money της επέστρεψε στο 2020 κερδίζοντας τίτλο στην Αδελαϊδα ενώ την είδαμε και στο Μπρισμπέιν.

Στο Australian Open έφτασε έως τα ημιτελικά όπου αποκλείστηκε από την νικήτρια Σοφία Κένιν και έδωσε το τελευταίο της παινχίδι στις 28/2 στο Κατάρ απέναντι στην Πέτρα Κβίτοβα.

Έπαιξε σε 14 αγώνες και έφυγε νικήτρια στους 11. Μέσα στο 2020 μάθαμε ότι εκτός από πρωταθλήτρια στο κρίκετ είναι πολύ καλή και στο γκολφ κερδίζοντας μάλιστα και κούπα.

Στην Αυστραλία τα μέτρα προστασίας για τον covid-19 είναι πολύ αυστηρά και η Μπάρτι δεν μπόρεσε να προπονηθεί σωστά μαζί με τον προπονητή της και έτσι επέλεξε να μην συμμετάσχει ούτε στο US Open ούτε στο Roland Garros.

Παρόλα αυτά με 14 παιχνίδια κατάφερε να παραμείνει στο Νο1.

Νο3. Μπιάνκα Αντρεέσκου

Η 20χρονη τενίστρια που εκπροσωπεί τον Καναδά αλλά έλκει την καταγωγή της από την Ρουμανία έκανε αίσθηση στο 2019 κερδίζοντας στον τελικό του US Open την Σερένα Ουίλιαμς.

Η Μπιάνκα έκτοτε αντιμετωπίσε σοβαρά προβλήματα τραυματισμών και την έχουμε δει ελάχιστα.

Το τελευταίο της παιχνίδι ήταν στις 30/10/2019 κόντρα στην Καρολίνα Πλίσκοβα στο WTA Finals όπου και αποσύρθηκε μετά από το 1ο σετ.

Έκανε προσπάθεια να επιστρέψει στο Australian Open αλλά δεν τα κατάφερε. Εν συνεχεία μετά από την διακοπή ενώ είχε δηλώσει πως θα είναι στο US Open δεν ήταν σε καλή φυσική κατάσταση και δεν πήγε στη Νέα Υόρκη για να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Το ίδιο έπραξε και για το Roland Garros.

Παρά τη μεγάλη απουσία της έμεινε στο top-10 (No7) ενώ έχει φτάσει έως το Νο4.

Νο4. Νικ Κύργιος

Τον Νικ Κύργιο τον είδαμε ελάχιστα μέσα στο 2020 αφού δεν κατάφερε λόγω του covid-19 να φύγει από την Αυστραλία για να ταξιδέψει στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη αλλά τον απολαύσαμε εκτός κορτ.

Τα έβαλε με τον Τζόκοβιτς, τον Τιμ και τον Ζβέρεφ για το γλέντι εν καιρό covid-19 στο Βελιγράδι, αποκάλεσε βλάκα τον Μπόρις Μπέκερ και σχολίαζε τα πάντα και τους πάντες μέσα από τα social media.

Στα κορτ τον είδαμε μόνο σε 9 παιχνίδια. Στο ATP Cup, στο Australian Open και στο Ακαπούλκο (Μέξικο).

Στο Australian Open συγκίνησε τους πάντες όταν ανακοίνωσε πως δίνει χρήματα από τα παιχνίδια του για τους πυρόπληκτους της χώρας του ενώ το ίδιο έπραξε και στο ATP Cup.

Μπορεί να έδωσε μόλις 9 αγώνες αλλά πρόλαβε να παίξει και να χάσει από το Νο1, τον Ράφα Ναδάλ, στο Australian Open, και να κερδίσει το Νο6 Στέφανο Τσιτσιπά στο ATP Cup.

Στις 26/2 αγωνίστηκε για τελευταία φορά κόντρα στον Ούγκο Ουμπέρ στο Ακαπούλκο όπου αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού.

Ολοκλήρωσε τη σεζόν στο Νο45.

 

Τελευταία Νέα