Ο Τζόκοβιτς δεν έχει κερδίσει ποτέ τον Νικ Κύργιο (vids)

Ο Τζόκοβιτς δεν έχει κερδίσει ποτέ τον Νικ Κύργιο (vids)
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει παίξει δυο φορές με τον Νικ Κύργιο και μετρά ισάριθμες ήττες.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει κατακτήσει στην καριέρα του 17 τίτλους Grand Slam έχει κερδίσει 27 φορές τον Ρότζερ Φέντερερ και άλλες 29 τον Ράφα Ναδάλ αλλά δεν έχει πάρει... ροζ φύλλο από τον Νικ Κύργιο.

Ναι, ο κορυφαίος Σέρβος τενίστας δεν έχει κερδίσει ποτέ τον Αυστραλό που έχει τις ρίζες του στην Ελλάδα και στη Μαλαισία. Οι δυο τους έχουν συναντηθεί δυο φορές μέσα σε διάστημα δυο εβδομάδων το 2017 και ο Νικ έχει να επιδείξει δυο νίκες.

Η πρώτη τους συνάντηση έγινε στο Ακαπούλκο στο Μεξικό στις 3 Μαρτίου 2017. Ο Τζόκοβιτς είναι τότε στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης και ο Κύργιος στο Νο17.

Θα παίξουν στον προημιτελικό και ο Νικ θα επικρατήσει δύσκολα με 7-6 (9), 7-5. Στις 16 Μαρτίου, στο επόμενο τουρνουά, στο Masters του Indian Wells θα βρεθούν πάλι αντίπαλοι.

Τότε για τον γύρο των "16" ο Αυστραλός θα κερδίσει με 6-4, 7-6 (4) τον Σέρβο και θα πάρει το εισιτήριο για τον προημιτελικό. Ο Νικ εκείνη την εβδομάδα απέκλεισε τον Ζβέρεφ και τον Τζόκοβιτς αλλά στον προημιτελικό ηττήθηκε από τον Φέντερερ.

Οι δυο παίκτες θα είχαν την ευκαιρία να παίξουν και στο Laver Cup του 2018 Σικάγο αλλά η "μάχη" του τίτλου έχει κριθεί και το παιχνίδι θα ακυρωθεί.

 

Τελευταία Νέα