Τα τουρνουά που ... βαρέθηκαν να κατακτούν τα μέλη του Big-3 (vids)

Αντώνης Πατσούρας
Τα τουρνουά που ... βαρέθηκαν να κατακτούν τα μέλη του Big-3 (vids)
Το Roland Garros είναι έτοιμο να μετονομαστεί σε Rafael Nadal και το Wimbledon έχει για χρόνια τον "βασιλιά" του.

Είναι κάποια τουρνουά που η κατάκτηση τους μοιάζει με ... φετίχ για τους τενίστες. Να, όπως εκείνο το τουρνουά στο Σικάγο που το είχε κερδίσει 12 φορές η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα...

Ως γνωστόν το Big-3, δηλαδή οι Φέντερερ-Ναδάλ-Τζόκοβιτς έχουν κατακτήσει σχεδόν τα πάντα τα τελευταία 15 χρόνια στο παγκόσμιο τένις. Οι μεγάλοι αυτοί παίκτες έχουν φυσικά τα .... φετίχ τους και τις ... αδυναμίες τους.

Εμείς θ' ασχοληθούμε με τα τουρνουά που έχουν βαρεθεί να κερδίζουν τα μέλη του Big-3.

Από Roland Garros σε Rafael Nadal

Ο Ράφα Ναδάλ είναι ο μοναδικός τενίστας στην ιστορία που έχει καταφέρει να φτάσει σε διψήφιο αριθμό τίτλων σ' ένα Grand Slam. Το πέτυχε στο Roland Garros , στο χωμάτινο Grand Slam του Παρισιού.

Οι διοργανωτές σκέφτονται μετά από την ολοκλήρωση της καριέρας του να δώσουν το όνομα του στο τουρνουά και πως να μην το κάνουν όταν ο Ισπανός έχει κατακτήσει από το 2005 έως το 2019, όχι ένα αλλά δώδεκα τίτλους.

Στο διάστημα αυτό έχει μόλις δυο ήττες και εάν διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο του 2020 θα ξεπεράσει και τις 100 νίκες! Στο top-3 των αγαπημένων του Ράφα είναι άλλα δυο χωμάτινα τουρνουά.

Το 500αρι της Βαρκελώνης το κατέκτησε 11 φορές από το 2005 με τελευταία το 2018 απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά. Τον ίδιο αριθμό τίτλων έχει και στο Masters του Μόντε Κάρλο.

Εκεί μάλιστα από το 2005 έως το 2012 είχε 8 σερί κούπες!

Από τη Γερμανία στη Βασιλεία

Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι ο μοναδικός εν ενεργεία παίκτης που έχει ξεπεράσει τους 100 τίτλους. Ο Ελβετός "βασιλιάς" του τένις έχει 103 από το 2019 και τον τελευταίο του τον κατέκτησε στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Από το 2006 έως το 2009 ο Ρότζερ κέρδισε 10 φορές τον τίτλο και το 2019 όταν έφτασε τους 103 δεν μπόρεσε να μην δακρύσει... Άλλο ένα τουρνουά που έχει βαρεθεί να κακακτά είναι και αυτό στο Χάλε της Γερμανίας.

Είναι σε χορτάρινη επιφάνεια και είναι αγαπημένο του. Το κατέκτησε για πρώτη φορά το 2003 και έκτοτε έχει ανέβει στην κορυφή άλλες 9 φορές!

Το top-3 συμπληρώνει το τουρνουά των τουρνουά, το Wimbledon. Ο Ελβετός έχει 8 κατακτήσεις από το 2004 έως το 2018 ενώ το 2019 έπαιξε στον τελικό χωρίς να καταφέρει να φτάσει στο Νο9.

Στο Wimbledon 2019 έγινε όμως ο πρώτος τενίστας που ξεπερνά τις 100 νίκες σ' ένα Grand Slam. Μαζί με το Wimbledon στην 4η θέση είναι με 8 κατακτήσεις και το τουρνουά του Ντουμπάι.

Φρέσκα... κουλούρια

O Νόβακ Τζόκοβιτς έχει τους λιγότερους τίτλους (79) από τους τρεις (103 Φέντερερ, 85 Ναδάλ) αλλά είναι και ο μικρότερος όλων. Ο Σέρβος τενίστας δεν έχει φτάσει έως τώρα σε διψήφιο αριθμό τίτλων σ' ένα τουρνουά αλλά έχει χρόνο μπροστά του για να το πετύχει.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας του είναι το Australian Open. Πριν από τρεις μήνες κέρδισε στον τελικό τον Ντομινίκ Τιμ και έφτασε στους 8 τίτλους με τον πρώτο να έχει κατακτηθεί το 2008 (1ο Grand Slam).

Ο "Νόλε" είναι φυσικά στην κορυφή στο Australian Open και είναι και μόνος... Στη 2η θέση της λίστας είναι το Miami Open. Έχει 6 τίτλους όσους και ο Αντρέ Άγκασι.

Έξι τίτλους έχει και στο China Open (Πεκίνο) με τον τελευταίο του να είναι στο μακρινό 2015 κόντρα στον Ράφα Ναδάλ.

 

Τελευταία Νέα