Wimbledon: Καταργεί την "αργία" της Κυριακής από το 2022

Gazzetta team
Wimbledon: Καταργεί την "αργία" της Κυριακής από το 2022
Από το 2022 το Wimbledon δεν θα έχει την παραδοσιακή "αργία" της Κυριακής ανάμεσα στις 2 εβδομάδες και θα διαρκεί 14 ημέρες.

Σε μια πολύ σημαντική αλλαγή προχωρούν από το 2022 οι διοργανωτές του Wimbledon.

Όπως ανακοινώθηκε από το 2022 δεν θα υπάρχει η "middle Sunday" που ήταν σήμα κατατεθέν για το παλαιότερο τουρνουά τένις στον κόσμο.

Έως σήμερα η πρώτη Κυριακή του τουρνουά δεν είχε αγώνες αλλά από το 2022 όπως και τα υπόλοιπα Grand Slam έτσι και το Wimbledon θα έχει 14 ημέρες δράσης και όχι 13.

Όσο αφορά το Wimbledon 2021 που επιστρέφει μετά από ένα χρόνο απουσίας θα ξεκινήσει στις 28/6 και θα ολοκληρωθεί στις 11/7 λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Με τα τελευταία δεδομένα λόγω του covid-19 το φετινό Wimbledon θα έχει πληρότητα 25% στα γήπεδα του. Στο μεταξύ η ATP μέσω του προέδρου της ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο, όχι από φέτος, να βάλει στο καλεντάρι της και ένα Masters σε γρασίδι το οποίο έως σήμερα δεν υπάρχει.

Τουρνουά Masters δεν υπάρχει πριν από το Wimbledon αλλά και το Australian Open. Αντίθετα υπάρχουν 2 (Μαδρίτη, Ρώμη) πριν από το Roland Garros και άλλα 2 πριν από το US Open που είναι το Rogers Cup και το Cincinnati Masters.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα