US Open: Ο νέος «χάρτης» του Grand Slam της Νέας Υόρκης

Gazzetta team
US Open: Ο νέος «χάρτης» του Grand Slam της Νέας Υόρκης
Οι αλλαγές που φέρνει ο covid-19 στο τουρνουά της Νέας Υόρκης.

Πολλές και σημαντικές αλλαγές φέρνει ο covid-19 στο US Open 2020. Οι διοργανωτές σε συνεργασία με την πολιτεία αποφάσισαν να αλλάξουν πολλά πράγματα στο Grand Slam το οποίο δεν θα έχει σχέση μ' όσα βλέπαμε ως σήμερα.

Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι φυσικά η απουσία θεατών από τις εξέδρες. Στο αγωνιστικό επίπεδο καταργούνται τα προκριματικά σε άνδρες και γυναίκες και έτσι στο κυρίως ταμπλό θα συμμετάσχουν οι 120 από την κατάταξη και 8 τενίστες θα πάρουν κάρτα ελευθέρας.

Δεν θα διεξαχθεί το μεικτό διπλό και το junior ενώ στο διπλό τα ζευγάρια από 64 θα γίνουν 32.

Όσο αφορά τα τεστ για τον covid-19 τα πρώτα τεστ θα γίνουν στο ξενοδοχείο ενώ θα έχουμε τεστ μια ή δυο φορές την εβδομάδα και καθημερινή θερμομέτρηση. Οι αθλητές και αθλήτριες μόνο όταν αγωνίζονται ή προπονούνται δεν θα φορούν μάσκα στους χώρους του τουρνουά.

Οι παίκτες θα ταξιδέψουν μόνοι τους στη Νέα Υόρκη αλλά ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ο αριθμός των συνοδών τους, ο οποίος θα είναι φυσικά περιορισμένος. Το τουρνουά θα έχει δυο επίσημα ξενοδοχεία και οι παίκτες θα έχουν την δυνατότητα για δυο δωμάτια (σύνολο 4 άτομα). Θα μπορούν όμως να μείνουν και σε δικό τους σπίτι.

Οι πόντοι θα υπολογίζονται κανονικά και συνολικά το prize money θα πλησιάσει τα 60 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης

Επίσημο: Κανονικά αλλά χωρίς κόσμο το US Open 2020

Στη Νέα Υόρκη το Cincinnati Masters 2020

 

US OPEN Τελευταία Νέα