Australian Open: Την Τρίτη (12:00) ο προημιτελικός Τζόκοβιτς -Ζβέρεφ (vids)

Αντώνης Πατσούρας
Australian Open: Την Τρίτη (12:00) ο προημιτελικός Τζόκοβιτς -Ζβέρεφ (vids)
Πρεμιέρα προημιτελικών την Τρίτη (16/2) στο Australian Open με τα ζευγάρια Τζόκοβιτς-Ζβέρεφ (12:00) και Ουίλιαμς-Χάλεπ (10:00) να ξεχωριζουν στο πρόγραμμα.

Ώρα προημιτελικών στη Μελβούρνη και στο Australian Open.

Την Τρίτη θα διεξαχθούν οι πρώτοι δυο προημιτελικοί σε άνδρες και γυναικές και η φάση θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη.

Από τα παιχνίδια της Τρίτης ξεχωρίζει φυσικά στους άνδρες αυτό ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και στις γυναίκες εκείνο της Σερένα Ουίλιαμς με την Σιμόνα Χάλεπ.

Τζόκοβιτς Vs Ζβέρεφ

Μπορεί να έχει πρόβλημα τραυματισμού αλλά μια χαρά έπαιξε και απέκλεισε τον Μίλος Ράονιτς. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ξανά στα προημιτελικά του Australian Open και θέλει να κάνει ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του 9ου τίτλου στη Μελβούρνη.

Αντίπαλος του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης θα είναι το Νο7 ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο Σέρβος με τον Γερμανό που το 2020 έφτασε στα ημιτελικά έχουν παίξει 7 φορές και ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετράει 5 νίκες από τις οποίες οι 3 είναι σερί. Ο Γερμανός έχει να κερδίσει από το 2018 και τον τελικό του ATP Finals στο Λονδίνο.

Η πρώτη του νίκη ήταν το 2017 στον τελικό του Masters της Ρώμης. Από την άλλη ο Τζόκοβιτς κέρδισε πριν από λίγες ημέρες με 2-1 σετ τον Ζβέρεφ στο ATP Cup. Σε Grand Slam έχουν έναν αγώνα και αυτός προημιτελικός.

Ήταν στο Roland Garros 2019 και ο "Νόλε" είχε επικρατήσει με 3-0 σετ. Όποιος από τους δυο πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά θα παίξει με τον νικητή του αγώνα του Ασλάν Καράτσεφ με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Ο Ρώσος (Νο114) που ξεκίνησε από τα προκριματικά με τον Βούλγαρο (Νο21) που έχει φτάσει στον ημιτελικό το 2017 αλλά έχει και 2 χαμένους προημιτελικούς δεν έχουν παίξει ξανά αντίπαλοι.

Σερένα VS Χάλεπ

Στις γυναίκες κόβει την ανάσα η "μάχη" της Σιμόνα Χάλεπ με την Σερένα Ουίλιαμς. Η Αμερικανίδα (Νο11) που κυνηγάει το 24ο Grand Slam και το 8ο Australian Open απέναντι στην Ρουμάνα που είναι στο Νο2 και έχει κατακτήσει 2 Grand Slam.

H 39χρονη Σερένα έχει 9 νίκες και η 29χρονη Σιμόνα έχει 3. Η μεγαλύτερη νίκη της Χάλεπ ήταν στον τελικό του Wimbledon 2019 εκεί όπου έπαιξαν και για τελευταία φορά στην καριέρα τους.

Η Χάλεπ κέρδισε για πρώτη φορά στο WTA Finals 2014 και μάλιστα με 6-0, 6-2. Από την άλλη η Ουίλιαμς έχει επικρατήσει με 2-1 της Χάλεπ στο Australian Open 2019 αλλά και στον προημιτελικό του US Open 2016.

H πρώτη τους συνάντηση ήταν στο Wimbledon το 2014 με νικήτρια την Αμερικανίδα. Όποια από τις δυο κερδίσει θα παίξει με την Ναόμι Οσάκα ή την Σου Γουάι Ισιέ. Η Ιαπωνέζα (Νο3) έχει 4-1 νίκες απέναντι στην 35χρονη από την Ταϊβάν η οποία για πρώτη φορά στην καριέρα της έφτασε σε προημιτελικό Grand Slam.

Η Ισιέ που είναι στο Νο71 είχε κερδίσει την Οσάκα στο Miami Open το 2019 ενώ την ίδια χρονιά είχαν παίξει και στο Australian Open το οποίο και είχε κατακτήσει η Ιαπωνέζα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προημιτελικών της Τρίτης (16/2):
Rod Laver Arena
03:30 Ισιέ-Οσάκα
06:00 Ντιμιτρόφ-Καράτσεφ
10:00 Χάλεπ-Ουίλιαμς
12:00 Τζόκοβιτς-Ζβέρεφ

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα