Θανάσης Κοκκινάκης: Ένα γνήσιο ταλέντο στα αζήτητα (pics&vids)

Αντώνης Πατσούρας
Θανάσης Κοκκινάκης: Ένα γνήσιο ταλέντο στα αζήτητα (pics&vids)
Το gazzetta.gr παρουσιάζει την ζωή Θανάση Κοκκινάκη, αντιπάλου του Στέφανου Τσιτσιπά στον 2ο γύρο του Australian Open. Η Ελλάδα, ο Κύργιος, ο τίτλος και η παρεξήγηση.

Ένα Ελληνόπουλο, ο Θανάσης Κοκκινάκης (Νο267) που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην ΑδελαΪδα της Αυστραλίας θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά την Πέμπτη (05:00, Eurosport) στον 2ο γύρο του Australian Open στη Μελβούρνη.

Στη Rod Laver Arena θα συναντηθούν για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι και όπως δήλωσαν και οι δυο περιμένουν τον αγώνα με ανυπομονησία και τους Έλληνες ομογενείς αλλά και τους Αυστραλούς να γεμίσουν, όσο το επιτρέπει ο covid-19, τις εξέδρες.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θ' αγωνιστεί για την Ελλάδα και ο Θανάσης Κοκκινάκης για την Αυστραλία. Ποιος είναι όμως ο Θανάσης Κοκκινάκης;

Με γονείς από Καλαμάτα και Τρίπολη

Ο Θανάσης γεννήθηκε στις 10/4/1996 στην Αδελαϊδα και είναι Αυστραλός πολίτης. Τόσο ο πατέρας του όσο και η μητέρα του είναι Έλληνες. Ο πατέρας Τρύφωνας έχει καταγωγή από την Καλαμάτα και η μητέρα Παρασκευή από την Τρίπολη.

Ως ιδιαίτερη πατρίδα του στην Ελλάδα ο Θανάσης έχει τα Περιβολάκια στην Πύλο. Ο Θανάσης θα ξεκινήσει να παίζει τένις από 6 ετών και μετά από τα 12 θα αρχίσει να έχει επιτυχίες.

Tίτλος στο Wimbledon

Το 2013 θα είναι σπουδαία χρονιά για εκείνον. Παίζει στα Juniors και θα συμμετάσχει στο Australian Open Juniors. Θα κερδίσει τον Μπόρνα Τσόριτς στον ημιτελικό αλλά στον τελικό ο Θανάσης θα ηττηθεί από τον Νικ Κύργιο.

Μαζί με τον Νικ που είναι καλός του φίλος και Έλληνας από πατέρα θα παίξει την ίδια χρονιά στον τελικό του Wimbledon Juniors και θα κατακτήσουν τον τίτλο! Είναι και ο μοναδικός μεγάλος του έστω και εάν είναι στα Juniors.

Την ίδια χρονιά θα ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για το US Open Juniors και θα φτάσει στον τελικό στο απλό. Εκεί θα χάσει την κούπα από τον Μπόρνα Τσόριτς. Το 2013 αρχίζει να παίζει στο tour της ATP.

Επέμβαση στον ώμο

Το καλοκαίρι του 2015 ο Θανάσης Κοκκινάκης θα φτάσει στο Νο69 της παγκόσμιας κατάταξης. Είναι η υψηλότερη θέση του στο raking.

Μετά θ' αρχίσουν τα προβλήματα. Το 2015 θα έχει την καλύτερη του χρονιά σε Grand Slam αφού θα παίξει στον 2ο γύρο στο Australian Open (ρεκόρ) και στον 3ο στο Roland Garros (ρεκόρ).

Από τότε δεν θα παίξει ξανά σε κάποια χρονιά και στα 4 Grand Slam. Τον Δεκέμβριο του 2015 θα υποβληθεί σε επέμβαση στον δεξιό ώμο και το 2016 θα ... χαθεί. Θα πέσει στην κατάταξη αλλά θα βρει την δύνανη να επιστρέψει.

Το απίστευτο επεισόδιο Βαβρίνκα-Κύργιου

Ο Νικ Κύργιος είναι κολλητός του Θανάση Κοκκινάκη και συμπαίκτης του για πολλά χρόνια στα διπλά.

Είναι όμως ο άνθρωπος που τον έφερε στην πιο δύσκολη θέση στη ζωή του. Ήταν 13 Αυγούστου 2015 και στον Καναδά το Rogers Cup είναι σε εξέλιξη.

Ο Κύργιος παίζει με τον Βαβρίνκα. Ως συνήθως ο Αυστραλός είναι μέσα στα νεύρα και θα προχωρήσει σε μια μεγάλη απρέπεια. Σε κάποιο σημείο του αγώνα θα ακουστεί να λέει προς τον Ελβετό ότι ο Κοκκινάκης έχει σχέση (Kokkinakis banged your girlfriend) με την κοπέλα του!

Είναι η Ντόνα Βέκιτς από την Κροατία. Θα ξεσπάσει παγκόσμιο σκάνδαλο και διάσημοι τενίστες και τενίστριες όπως ο Κρις Έβερτ θα πάρουν θέση. Οι "καμπάνες" δεν θα αργήσουν να πέσουν.

Θα ζητήσει συγνώμη ο Νικ αλλά θα αποκλειστεί για ένα μήνα.

Η νίκη επί του Φέντερερ

Ο Θανάσης Κοκκινάκης επιστρέφει το 2017 στη δράση και θα παίξει σε 13 αγώνες.

Στο Λος Κάμπος στο Μεξικό θα κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία του. Είναι Αύγουστος του 2017 και ο Θανάσης θα αποκλείσει μεταξύ άλλων τους Τιαφό, Μπέρντιχ, Φριτς και θα παίξει στον τελικό όπου θα ηττηθεί από τον Σαμ Κουέρι.

Είναι ο μοναδικός τελικός σε τουρνουά ATP. Λίγους μήνες αργότερα, στις 24 Μαρτίου 2018, θα πετύχει τη νίκη της καριέρας του.

Στο Miami Open θα κερδίσει με 3-6, 6-3, 7-6 τον Ρότζερ Φέντερερ και θα προκριθεί στους "32". Είναι η μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του.

Μετά από 1.551 ημέρες

Το 2018 δεν θα πετύχει κάτι αφού θα έχει συνεχή προβλήματα τραυματισμών αλλά το 2019 θα επιστρέψει και στα Major.

Παίζει στη Μελβούρνη αλλά θα χάσει το Παρίσι και το Λονδίνο. Τον Αύγουστο του 2019 είναι στη Νέα Υόρκη. Στον 1ο γύρο θα παίξει με τον Λευκορώσο Ιλία Ιβάσκα και θα τον κερδίσει με 6-3, 7-6 (8), 6-7 (4), 6-2.

Είναι η πρώτη του νίκη σε τουρνουά Grand Slam μετά από 1551 ημέρες. Η τελευταία ήταν στο Roland Garros στις 28/5/2015! Στον 2ο γύρο θα πέσει πάνω στον Ράφα Ναδάλ και λίγη ώρα πριν από τον αγώνα θα αποσυρθεί πάλι λόγω τραυματισμού!

Θέλετε να μάθετε την επόμενη νίκη του σε Grand Slam; Είναι αυτή στο ΑΟ 2021 απέναντι στον Κορεάτη Κβον την 9η Φεβρουαρίου! Το 2020 δεν θα παίξει σε κανένα Grand Slam κυρίως λόγω καραντίνας (covid-19) αλλά και θεμάτων με τραυματισμούς.

Η επίσκεψη στην Αθήνα

Τον Οκτώβριο του 2015 ο Θανάσης Κοκκινάκης θα επισκεφτεί την Ελλάδα και θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στο τουρνουά που διοργανώνει η Cosmote TV στο ΤΑΤΟΪ Club.

Εκεί θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει με δημοσιογράφους, να αποκαλύψει τα αγαπημένα του ελληνικά εδέσματα, αλλά και να γνωρίσει τον 17χρονο τότε Στέφανο Τσιτσιπά.

Θα παίξουν μάλιστα και έναν φιλικό αγώνα και ο Στέφαμος θα κερδίσει με 7-6(5), 4-6, 10-7 τον κατά 2 χρόνια μεγαλύτερο του Θανάση. Από τότε είχαν αντίθετες πορείες και βρέθηκαν όμως αρκετές φορές στο εξωτερικό όπου προπονήθηκαν μαζί.

Ο Θανάσης δεν σταματά να μαθαίνει νέα για την Ελλάδα. Είναι φαν του ποδοσφαίρου αλλά και του μπάσκετ και ... τρελός με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Το 2016 συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα