United Cup: Πέτρος Τσιτσιπάς και Παπαμιχαήλ, ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο της Ελλάδας επί του Καναδά

Κώστας Ευθυμιάδης
Πέτρος Τσιτσιπάς και Δέσποινα Παπαμιχαήλ
Πέτρος Τσιτσιπάς και Δέσποινα Παπαμιχαήλ επικράτησαν με 2-0 σετ των Αλιασίμ και Φανγκ, για να κάνουν το 3-0 για την Ελλάδα κόντρα στον Καναδά.

Με την πρόκριση να έχει ήδη κριθεί, η Ελλάδα κατέβηκε στο μεικτό διπλό χωρίς τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη.

Την θέση τους πήραν ο Πέτρος Τσιτσιπάς και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, που αντιμετώπισαν τον Αλιασίμ μαζί με την Φενγκ που αντικατέστησε την κουρασμένη Φερνάντες.

Το ελληνικό δίδυμο μπήκε νωθρό, όμως όσο περνούσε η ώρα έπαιζε και καλύτερα και τελικά έφτασε στη νίκη με 7-5, 6-4, για να κάνει το 3-0 για την Ελλάδα στη σειρά με τον Καναδά.


Το ματς

Το δίδυμο από τον Καναδά ξεκίνησε εντυπωσιακά και με break βρέθηκε με προβάδισμα 3-0 και 4-1, αλλά όσο περνούσε η ώρα, Πέτρος και Δέσποινα έβρισκαν ρυθμό. Μείωσαν σε 4-2 και έκαναν break αμέσως μετά, σερβίροντας στο εις βάρος τους 4-3.

Η ισοφάριση ήρθε στο σερβίς της Δέσποινας και η ανατροπή… συνεχίστηκε με τον Πέτρο που έκανε με βολέ το break για να περάσει μπροστά η Ελλάδα με 6-5 και να σερβίρει για το σετ, το οποίο και έκλεισε στο σερβίς της Παπαμιχαήλ.

Στο 1-1 του δεύτερου σετ, η Παπαμιχαήλ και ο Πέτρος Τσιτσιπάς κατάφεραν να σπάσουν το σερβίς των Καναδών και να πάρουν προβάδισμα. Ο Αλιασίμ πήρε αμέσως πίσω το break όμως στο 3-3, Πέτρος και Δέσποινα ανάκτησαν το προβάδισμα, κερδίζοντας ένα ακόμη break point.

Καθοριστικό ήταν το επόμενο game στο σερβίς της Παπαμιχαήλ, το οποίο όμως ο Καναδάς με τον Αλιασίμ βρήκε λύσεις και ισοφάρισε σε 4-4.

Και πάλι ο Πέτρος με τις επιστροφές και τα βολέ του, έφερε ένα ακόμη break, για να πάει ο ίδιος να σερβίρει για το ματς και να το κλείσει με λάθος του Αλιασίμ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα