United Cup: Πέτρος Τσιτσιπάς και Παπαμιχαήλ, ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο της Ελλάδας επί του Καναδά

Κώστας Ευθυμιάδης
Πέτρος Τσιτσιπάς και Δέσποινα Παπαμιχαήλ
Πέτρος Τσιτσιπάς και Δέσποινα Παπαμιχαήλ επικράτησαν με 2-0 σετ των Αλιασίμ και Φανγκ, για να κάνουν το 3-0 για την Ελλάδα κόντρα στον Καναδά.

Με την πρόκριση να έχει ήδη κριθεί, η Ελλάδα κατέβηκε στο μεικτό διπλό χωρίς τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη.

Την θέση τους πήραν ο Πέτρος Τσιτσιπάς και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, που αντιμετώπισαν τον Αλιασίμ μαζί με την Φενγκ που αντικατέστησε την κουρασμένη Φερνάντες.

Το ελληνικό δίδυμο μπήκε νωθρό, όμως όσο περνούσε η ώρα έπαιζε και καλύτερα και τελικά έφτασε στη νίκη με 7-5, 6-4, για να κάνει το 3-0 για την Ελλάδα στη σειρά με τον Καναδά.


Το ματς

Το δίδυμο από τον Καναδά ξεκίνησε εντυπωσιακά και με break βρέθηκε με προβάδισμα 3-0 και 4-1, αλλά όσο περνούσε η ώρα, Πέτρος και Δέσποινα έβρισκαν ρυθμό. Μείωσαν σε 4-2 και έκαναν break αμέσως μετά, σερβίροντας στο εις βάρος τους 4-3.

Η ισοφάριση ήρθε στο σερβίς της Δέσποινας και η ανατροπή… συνεχίστηκε με τον Πέτρο που έκανε με βολέ το break για να περάσει μπροστά η Ελλάδα με 6-5 και να σερβίρει για το σετ, το οποίο και έκλεισε στο σερβίς της Παπαμιχαήλ.

Στο 1-1 του δεύτερου σετ, η Παπαμιχαήλ και ο Πέτρος Τσιτσιπάς κατάφεραν να σπάσουν το σερβίς των Καναδών και να πάρουν προβάδισμα. Ο Αλιασίμ πήρε αμέσως πίσω το break όμως στο 3-3, Πέτρος και Δέσποινα ανάκτησαν το προβάδισμα, κερδίζοντας ένα ακόμη break point.

Καθοριστικό ήταν το επόμενο game στο σερβίς της Παπαμιχαήλ, το οποίο όμως ο Καναδάς με τον Αλιασίμ βρήκε λύσεις και ισοφάρισε σε 4-4.

Και πάλι ο Πέτρος με τις επιστροφές και τα βολέ του, έφερε ένα ακόμη break, για να πάει ο ίδιος να σερβίρει για το ματς και να το κλείσει με λάθος του Αλιασίμ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα