Σβιόντεκ κατά WTA: «Θα έπρεπε να πάρουν πιο ευνοϊκές αποφάσεις για τις τενίστριες»

Κώστας Ευθυμιάδης
H Ιγκα Σβιόντεκ σε προπόνηση
Για το πιεστικό καλεντάρι του 2024 και τα λάθη που εκτιμά πως κάνει η ομοσπονδία γυναικών του τένις, μίλησε η Ιγκα Σβιόντεκ.

Σε συνέντευξή της στο Eurosport, η Ιγκα Σβιόντεκ αναφέρθηκε ξανά στα προβλήματα που υπάρχουν στο καλεντάρι της WTA για το 2024.

Το Νο1 του κόσμου τόνισε πως η ομοσπονδία εξοντώνει τις τενίστριες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να έχουν μία ισορροπία στο πρόγραμμά τους.
«Το καλεντάρι αλλάζει και μας βάζει ακόμα περισσότερα καθήκοντα. Πρέπει να δίνουμε ακόμα περισσότερη ενέργεια σε κάποια τουρνουά, επειδή κάποια τουρνουά γίνονται μεγαλύτερα σε διάρκεια» ανέφερε το Νο1 του κόσμουεις που έκανε για το Eurosport, αναφερόμενη στις αλλαγές που γίνονται από τη WTA ώστε να ανεβεί περισσότερο το προϊόν.
Απλά δεν ευνοεί αυτό που προωθεί η WTA σε άλλες πτυχές, όπως είναι η ψυχική υγεία, η ισορροπία στη ζωή γενικότερα, αλλά και η σωματική υγεία. Στη θέση τους θα έπαιρνα αποφάσεις που θα ήταν πιο ευνοϊκές για αυτό που προωθούν και υποστηρίζουν», πρόσθεσε.

Η Σβιοντεκ μίλησε και για τη σεζόν του 2023. «Ήταν μια απαιτητική σεζόν που μου δίδαξε πολλά και αυτό με κάνει ακόμα πιο περήφανη. Τα αποτελέσματά μου αυτή τη σεζόν ξεπέρασαν τις προσδοκίες μου. Κατάφερα να επιστρέψω στο Νο.1 και το έκανα στο Κανκούν με όλη την πίεση και κάτω από περίεργες συνθήκες» ανέφερε, ενώ σημείωσε πς η Σαμπαλένκα άξιζε να βρεθεί για ένα διάστημα στο Νο1.

 

Τελευταία Νέα