Τσιτσιπάς: «Χαίρομαι για τα μικρά παιδιά που μας είδαν, εγώ δεν είχα την ίδια ευκαιρία μεγαλώνοντας»

Βασίλης Τσίγκας
Τσιτσιπάς: «Χαίρομαι για τα μικρά παιδιά που μας είδαν, εγώ δεν είχα την ίδια ευκαιρία μεγαλώνοντας»
Χαρούμενος για την παρουσία του κόσμου στις κερκίδες κι αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας στο Davis Cup, εμφανίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη νίκη επί του Εκουαδόρ.

Η Ελλάδα επικράτησε 3-1 του Εκουαδόρ, πήρε την πρόκριση στο World Group του Davis Cup και όπως είναι λογικό, τα χαμόγελα δεν έλειπαν από τα χείλη όλων των μελών της ομάδας, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της αναμέτρησης.

Τα φώτα ήταν φυσικά συγκεντρωμένα πάνω στον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος αναφέρθηκε στη συμμετοχή του αυτό το διήμερο στο ΟΑΚΑ και τον κόσμο που έσπευσε στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων για να υποστηρίξει την Εθνική.

«Η αλήθεια είναι ότι και τώρα που βρέθηκα εδώ, δεν ήμουν σίγουρα στο 100% μετά το Australian Open, αλλά ήταν προτεραιότητα για μένα να παίξω, ανεξάρτητα πώς ένιωθα. Είχα μόλις δύο ημέρες ρεπό, αλλά κατάφερα να βρω μια ισορροπία. Οι θεατές ήταν άψογοι, μας βοήθησαν πάρα πολύ αυτές τις δύο ημέρες. Ένα πράγμα που δεν μου άρεσε και θα ήθελα να το αναφέρω, ήταν τα φώτα στο γήπεδο, που ήταν πολύ κακής ποιότητας και με ενόχλησε. Και οι μπάλες δεν ταίριαζαν με τη συγκεκριμένη επιφάνεια», είπε αρχικά το Νο. 3 της παγκόσμιας κατάταξης και συμπλήρωσε:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έπαιξα το καλύτερο μου τένις αυτές τις δύο ημέρες, δεν ήμουν ικανοποιημένος. Είχα καιρό να παίξω σε τέτοια επίπεδα, αλλά είμαι χαρούμενος που κέρδισα κι έδωσα τη δυνατότητα στην ομάδα να κερδίσει και να πάρει την πρόκριση».

Στη συνέχεια, ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στην παρουσία πολλών μικρών παιδιών στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. «Είναι απ’ τα καλύτερα συναισθήματα, βλέποντας μικρά παιδιά στο γήπεδο κι εμπνέοντας τα. Εγώ δεν είχα την ευκαιρία μεγαλώνοντας να βλέπω υψηλού επιπέδου τένις στην Αθήνα. Είναι πολύ σημαντικό που παίξαμε σε ένα τόσο μεγάλο στάδιο και είχαν την ευκαιρία πολλοί άνθρωποι να μας δουν. Δώσαμε ελπίδα στα παιδιά να συνεχίσουν να παλεύουν για να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους».

«Είδωλό μου αυτή την περίοδο ο Τζόκοβιτς»

Λίγες ημέρες μετά την ήττα από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Australian Open, ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στον Σέρβο, τονίζοντας πως είναι το είδωλό του αυτή την περίοδο.

«Παίρνω παράδειγμα από τον Τζόκοβιτς, που πιστεύαμε πριν μερικά χρόνια, ότι έχει φτάσει στο μάξιμουμ επίπεδο, αλλά κάθε χρόνο βλέπουμε ότι βελτιώνεται. Με εμπνέει αυτό. Τον έχω ως είδωλο αυτή την περίοδο».

Όσον αφορά τη συνέχεια της Ελλάδας στο Davis Cup, ανέφερε πως «Θα ήταν όμορφο να γίνουμε σαν το Μαρόκο στο Μουντιάλ. Αυτή τη στιγμή είμαστε το αουτσάιντερ. Είμαστε πολύ ενωμένη ομάδα, είμαστε νέοι και παίζουμε χωρίς φόβο. Έχουμε άλλες δυο συναντήσεις. Οι επόμενες χώρες που θα αντιμετωπίσουμε, έχουν παράδοση στο τένις, όμως είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε. Με τα χρόνια θα μάθουμε όλο και περισσότερο και θα γίνουμε καλύτεροι».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας, Δημήτρης Χατζηνικολάου, τόνισε: «Το πρώτο σχέδιο ήταν να φτάσουμε εδώ που είδατε, στο World Group του Davis Cup. Τώρα θα δουλέψουμε ξανά για να δούμε πώς θα συνεχίσουμε. Έχουμε το βασικό κορμό και οι παίκτες κάθε φορά που βλεπόμαστε, είναι πιο βελτιωμένοι νοητικά και αγωνιστικά. θα έχουμε συνέχεια και με μια καλή κλήρωση, θα πάμε στο επόμενο βήμα και θα δούμε από εκεί τι θα γίνει».

 

Τελευταία Νέα