Χατζηνικολάου: «Στόχος μας είναι να φτάσουμε πολύ ψηλά στο Davis Cup»

Βασίλης Τσίγκας
Χατζηνικολάου: «Στόχος μας είναι να φτάσουμε πολύ ψηλά στο Davis Cup»
Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας τένις, Δημήτρης Χατζηνικολάου, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη φανταστική ατμόσφαιρα στο κλειστό του ΟΑΚΑ και μίλησε για την επόμενη μέρα του ελληνικού τένις.

Η νίκη του Αριστοτέλη Θάνου κόντρα στον Αντρές Αντράντε έφερε την Ελλάδα μία νίκη μακριά από την επόμενη φάση του Davis Cup, όμως η είδηση της ημέρας στο κλειστό του ΟΑΚΑ ήταν φυσικά οι 14.000 φίλαθλοι που πλημμύρισαν το γήπεδο, σε μια εικόνα πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του ελληνικού τένις.

«Είμαι από το 2019 στον πάγκο της Εθνικής ομάδας τένις. Δεν το περιμέναμε ποτέ ότι θα δούμε αυτές τις εικόνες. Όταν ξεκινήσαμε το 2019 αυτή τη προσπάθεια, δεν το πιστεύαμε ποτέ ότι θα δούμε τόσο κόσμο στις κερκίδες. Ο ενθουσιασμός είναι πολύ μεγάλος κι ελπίζουμε να είναι πάλι γεμάτο αύριο το γήπεδο και να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Χατζηνικολάου μετά τη νίκη του Θάνου και συμπλήρωσε:

«Η ομάδα ρολάρει μόνη της, είναι οργανωμένη παντού. Έχουμε τον ίδιο κορμό όλα αυτά τα χρόνια. Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε πολύ ψηλά στο Davis Cup. Όπως είπε και ο Στέφανος, στόχος είναι να χτυπήσουμε το Davis Cup. Υπάρχει το υλικό να τα καταφέρουμε, αλλά θα γίνουν κι άλλες κινήσεις, που θα ανακοινωθούν στη συνέχεια».

Από την πλευρά του, ο Αριστοτέλης Θάνος τόνισε στη συνέντευξη Τύπου: «Μπήκα αγχωμένος, αλλά ενθουσιασμένος. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο και υπάρχει τέτοια ατμόσφαιρα, υπάρχει πίεση. Δεν το διαχειρίστηκα αρχικά σωστά, αλλά όσο προχωρούσε το παιχνίδι, ο κόσμος με βοήθησε και το διασκέδασα πάρα πολύ. Μόνο που βλέπεις τόσο κόσμο, νιώθεις την στήριξη τους. Ακόμα και στο πρώτο σετ, που δεν πήγαιναν καλά τα πράγματα, ήταν εκεί και με στήριξαν. Ένιωθα πολλή πίεση στο τελευταίο service game, αλλά το διαχειρίστηκα καλά στο τέλος. Όταν κερδίζεις 5-1 και πάει 5-4, είναι δύσκολο.

«Δεν έχω παίξει πολλά τουρνουά. Θέλει τεράστιο μπάτζετ για να αγωνίζεσαι συνεχώς. Αν καταφέρω να παίξω κανονικά αρκετές εβδομάδες, πιστεύω ότι θα καταφέρω να φτάσω σε ένα επίπεδο παραπάνω. Σίγουρα με βοήθησε ο πάγκος, είναι οι μόνοι άνθρωποι που κοιτάω. Πρώτα κοιτάω τον Δημήτρη και μετά τον Στέφανο, τον Πέτρο, τον Χρήστο, όλο το τις. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να ξέρεις ότι σε στηρίζουν και φυσικά με βοηθούν πολύ».

Η κορυφαία διοργάνωση Davis Cup έχει το δικό της νερό, φυσικό μεταλλικό νερό Μιτσικέλι που αναβλύζει στα χιονισμένα βουνά της Ηπείρου.

 

Τελευταία Νέα