Παπαμιχαήλ: «Στόχος να είμαι στο Τοπ100 πριν το Roland Garros»

Newsroom
Παπαμιχαήλ: «Στόχος να είμαι στο Τοπ100 πριν το Roland Garros»
Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ παραχώρησε συνέντευξη σε ισπανική ιστοσελίδα με αφορμή τον προπονητή της, Ρομπέρτο Ορτέγκα.

H Δέσποινα Παπαμιχαήλ μίλησε στο ισπανικό σάιτ του τένις «Punto de Break» εν όψει της νέας σεζόν, αλλά και για τον προπονητή της, Ρομπέρτο Ορτέγκα.

Το Νο160 της παγκόσμιας κατάταξης, έκανε ένα εξαιρετικό δίμηνο στο τέλος της σεζόν και κέρδισε θέσεις και ήδη σκέφτεται την Αυστραλία όπου από τα τέλη Δεκεμβρίου θα δίνει αγώνες, αρχικά με την εθνική ομάδα στο United Cup.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε, αρχικά αναφέρθηκε στον προπονητή της λέγοντας πως «η μόνη αμφιβολία που είχα στην αρχή, ήταν πως ο Ρομπέρτο δεν είχε εμπειρία, αλλά αμέσως κατάλαβα πόσο εργατικός, αλλά και πόσο καλός άνθρωπος είναι, ενώ υπήρξε και σπουδαίος παίκτης».

Κάνοντας μία αναδρομή στην χρονιά που φεύγει, σημείωσε ότι «σίγουρα πρέπει να αλλάξω κάποια πράγματα στο παιχνίδι μου, είναι δύσκολο για μένα να πιέζω και να είμαι επιθετική, γιατί ήμουν για πολύ καιρό αμυντική παίκτρια. Δουλεύουμε πολύ σκληρά για να αλλάξουμε τον τρόπο του παιχνιδιού μου. Το κυριότερο είναι να συνεχίσω τη δουλειά, να είμαι πιο επιθετική και να πηγαίνω για τις νίκες. Να αυτοματοποιήσω κάποια πράγματα που ακόμα είναι δύσκολα για μένα. Αν δουλέψουμε καλά και εφαρμόσουμε τις συμβουλές του Ρομπέρ, είμαι σίγουρη ότι θα έρθουν πολύ ωραία πράγματα».

Παπαμιχαήλ: «Θέλω να παίζω πιο ελεύθερα πλέον»

Επεσήμανε ότι παίζοντας σε WTA τουρνουά φέτος και σε κυρίως ταμπλό με δυνατά ονόματα, της άλλαξαν νοοτροπία και ήδη έχει οριοθετήσει τους στόχους της για το 2023.

«Το γεγονός ότι έπαιξα κόντρα σε αντιπάλους όπως η Μουγκουρούθα στο Τόκιο και με την Μέρτενς στο Μόναστιρ, με έκανε να δω τα πράγματα διαφορετικά. Μου έμαθαν πολλά αυτοί οι αγώνες. Συνειδητοποίησα πως δεν αρκεί να επιστρέφεις την μπάλα μέσα, γιατί αυτές οι παίκτριες μπορούν να επιτεθούν σε μια ουδέτερη μπάλα. Ένας από τους στόχους μου είναι να παίξω πιο ελεύθερα και να μη σκέφτομαι τόσο», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Θέλω να μείνω εκεί που είμαι στην κατάταξη, αλλά θα ήμουν φυσικά πολύ ενθουσιασμένη αν μπω στο Top 100, αυτός είναι ένας στόχος που θα ήθελα να πετύχω μέχρι το Roland Garros».

 

Τελευταία Νέα