Τσιτσιπάς - Κρέσι 2-0: Πρόκριση θρίλερ στη Στοκχόλμη

Δημήτρης Ντζάνης
Τσιτσιπάς - Κρέσι 2-0: Πρόκριση θρίλερ στη Στοκχόλμη
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πιο ψύχραιμος στα τάι μπρέικ πήρε τη νίκη επί του Μαξίμ Κρέσι με 2-0 και μαζί την πρόκριση στην οκτάδα του Όπεν της Στοκχόλμης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε δύο τάι μπρέικ για να νικήσει τον Αμερικανό, Μαξίμ Κρέσι με 7-6(5), 7-6(12) και να προκριθεί στα προημιτελικά του Όπεν της Στοκχόλμης.

Ο Έλληνας παίκτης επέστρεψε στα γήπεδα όπου πριν από τέσσερα χρόνια κατέκτησε τον πρώτο επαγγελματικό τίτλο της καριέρας του και χρειάστηκε δύο τάι μπρέικ για να νικήσει τον Μαξίμ Κρέσι με 7-6(5), 7-6(12) ύστερα από δύο ώρες και τρία λεπτά και να προκριθεί στα προημιτελικά του 250αριού τουρνουά.

Εκεί θα παίξει με τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Σουηδό, Μίκαελ Ίμερ και του Αμερικανού, Τόμι Πολ, που θα παίξουν το απόγευμα της Πέμπτης (20/10).

Το τάι μπρέικ του β' σετ εξελίχθηκε σε θρίλερ, με τον Τσιτσιπά να σπαταλά τέσσερα match points στο 6-5, 8-7, 10-9 και 12-11, αλλά και να σώζει τρία set points του Κρέσι στο 6-7, 8-9, 10-11 και τελικά με την 5η ευκαιρία που δημιούργησε να τελειώνει τον αγώνα.

Σε ένα παιχνίδι όπου οι 122 από τους 182 συνολικά πόντους που παίχθηκαν, κρίθηκαν σε ράλι μέχρι τα τέσσερα χτυπήματα, μίλησε η ψυχραιμία του Τσιτσιπά στα κρίσιμα σημεία.

Ο Κρέσι παρότι αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα στο 1ο σερβίς, ειδικότερα στο 1ο σετ, όπου είχε ποσοστό επιτυχίας μόλις 47%, μπόρεσε να μείνει στη διέκδική του.
Πέτυχε το μοναδικό του break για το 3-2, πήγε το σκορ στο 4-2, αλλά η απάντηση από τον Τσιτσιπά ήταν άμεση. Με το δικό του μοναδικό break, με love game, ισοφάρισε 4-4, προσπέρασε 5-4, αλλά ο Κρέσι έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 5-0 και 6-3, ο Κρέσι πλησίασε στο 6-5, όμως ο Τσιτιπάς στο 3o set point, το κατέκτησε με 7-6(5).


Στο β' σετ δεν υπήρξε καν υποψία για break point. Ο Τσιτσιπάς απάντησε με δύο σερί love game, στο προβάδισμα του Κρέσι (2-2). Η ισοπαλία στο 5ο game, δεν ανησύχησε τον Κρέσι, που είχε τον τρόπο να κρατάσ το σερβίς του και τον Τσιτσιπά να ισοφαρίζει.
Μάλιστα με άλλα δύο κολλητά love game, ο Τσιτιπάς έκανε το 5-5 και το 6-6, για να ακολουθήσει το τάι μπρέικ-θρίλερ.

Ο Τσιτσιπάς τελείωσε τον αγώνα με 75% στο 1ο σερβίς, επτά άσους, 35 winners και μόλις επτά αβίαστα λάθη, όταν ο Κρέσι είχε 14 λάθη, 31 winners, πέντε διπλά λάθη και 11 άσους.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα