Φέντερερ: Δέκα πράγματα που (ίσως) δεν γνωρίζατε για τον θρύλο του τένις

Κώστας Ευθυμιάδης
Φέντερερ: Δέκα πράγματα που (ίσως) δεν γνωρίζατε για τον θρύλο του τένις
Ο Ρότζερ Φέντερερ εκτός από αρτίστας στα court, ήταν καλός και σε άλλα σπορ, αλλά και στην... μουσική.

Για την καριέρα του Ρότζερ Φέντερερ έχουν γραφτεί τόσα κείμενα που δεν φτάνουν ούτε… δυο ζωές για να τα διαβάσει κανείς όλα.

Ο Ελβετός εδώ και 20 περίπου χρόνια απασχολεί καθημερινά τα ΜΜΕ, ακόμη κι όταν δεν αγωνίζεται, καθώς μιλάμε για ένα θρύλο και ένα από τα μεγαλύτερα brand name του αιώνα που διανύουμε.

Υπάρχουν όμως και πράγματα που δεν είναι και τόσο γνωστά για τον 41χρονο Ελβετό. Οπως ότι επέλεξε να κάνει κι άλλα σπορ για να απαπτύξει ιδιαίτερες δεξιότητες που θα τον βοηθούσαν στην καριέρα του στο τένις. Αλλά και το γεγονός ότι ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μουσική, παίζοντας μάλιστα δύο όργανα.

Ας δούμε ορισμένα ορισμένα πράγματα από την ζωή του Ρότζερ Φέντερερ, που δεν είναι και τόσο γνωστά...

1.	Είναι κατά το ήμισυ Ελβετός. Η μητέρα του, Λινέτ είναι από τη Νότια Αφρική και μάλιστα διαθέτει και Νοτιοαφρικανικό διαβατήριο.
Είναι κατά το ήμισυ Ελβετός. Η μητέρα του, Λινέτ είναι από τη Νότια Αφρική και μάλιστα διαθέτει και Νοτιοαφρικανικό διαβατήριο.


2.	Στην καριέρα του εκτός από εκατομμύρια δολάρια, κέρδισε και δύο… αγελάδες. Την μία την πήρε αμέσως μετά την κατάκτηση του πρώτου Wimbledon και την ονόμασε Τζουλιέτ, ενώ την δεύτερη την ονόμασε Ντεζιρέ.
2.    Στην καριέρα του εκτός από εκατομμύρια δολάρια, κέρδισε και δύο… αγελάδες. Την μία την πήρε αμέσως μετά την κατάκτηση του πρώτου Wimbledon και την ονόμασε Τζουλιέτ, ενώ την δεύτερη την ονόμασε Ντεζιρέ.

3.	To 2007 η κυβέρνηση της Ελβετίας εξέδωσε γραμματόσημο με τον Φέντερερ να σηκώνει την κούπα. Βγήκε μάλιστα και συλλεκτικό νόμισμα με το πρόσωπό του, με αποτέλεσμα να γίνει ο πρώτος εν ζωή Ελβετός που μπαίνει το πρόσωπό του και στα δύο.
To 2007 η κυβέρνηση της Ελβετίας εξέδωσε γραμματόσημο με τον Φέντερερ να σηκώνει την κούπα. Βγήκε μάλιστα και συλλεκτικό νόμισμα με το πρόσωπό του, με αποτέλεσμα να γίνει ο πρώτος εν ζωή Ελβετός που μπαίνει το πρόσωπό του και στα δύο.
4.	Ενας δρόμος στη Βέρνη, αλλά και ένας στο Χάλε της Γερμανίας, φέρουν το όνομά του, ως ένα δείγμα ευγνωμοσύνης και εκτίμησης για τα όσα πέτυχε στην καριέρα του
Ενας δρόμος στη Βέρνη, αλλά και ένας στο Χάλε της Γερμανίας, φέρουν το όνομά του, ως ένα δείγμα ευγνωμοσύνης και εκτίμησης για τα όσα πέτυχε στην καριέρα του

5.	Μέχρι τα 16 του ήταν vegetarian καθώς δεν του άρεσαν τα γαλακτοκομικά και το κρέας. Μετέπειτα έγινε… παμφάγος
5.    Μέχρι τα 16 του ήταν vegetarian καθώς δεν του άρεσαν τα γαλακτοκομικά και το κρέας. Μετέπειτα έγινε… παμφάγος

6.	Πριν αρχίσει επαγγελματικά τένις, έπαιξε μπάντμιντον, κρίκετ, ποδόσφαιρο και μπάσκετ, με σκοπό να βελτιώσει την φυσική του κατάσταση, την ευκινησία του, αλλά και την διορατικότητά του στο παιχνίδι.
6.    Πριν αρχίσει επαγγελματικά τένις, έπαιξε μπάντμιντον, κρίκετ, ποδόσφαιρο και μπάσκετ, με σκοπό να βελτιώσει την φυσική του κατάσταση, την ευκινησία του, αλλά και την διορατικότητά του στο παιχνίδι.
7.	Το πρόσωπό του ήταν το πιο δημοφιλές στις εταιρίες που ήθελαν να διαφημίσουν τα προϊόντα τους και το Κολέγιο Μάρκετινγκ του Λονδίνου, τον χαρακτήρισε ως τον πιο εμπορικό σταρ του πλανήτη, το 2015.
7.    Το πρόσωπό του ήταν το πιο δημοφιλές στις εταιρίες που ήθελαν να διαφημίσουν τα προϊόντα τους και το Κολέγιο Μάρκετινγκ του Λονδίνου, τον χαρακτήρισε ως τον πιο εμπορικό σταρ του πλανήτη, το 2015.
8.	Οι φιλανθρωπικές του δραστηριότητες είναι έντονες και βασίζονται κυρίως στην παιδεία, σε χώρες του τρίτου κόσμου. Μέσω Ελβετίας και Ν. Αφρικής έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 20 εκατ. δολάρια, δημιουργώντας σχολεία για παιδιά σε υποανάπτυκτες χώρες της Αφρικής.
8.    Οι φιλανθρωπικές του δραστηριότητες είναι έντονες και βασίζονται κυρίως στην παιδεία, σε χώρες του τρίτου κόσμου. Μέσω Ελβετίας και Ν. Αφρικής έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 20 εκατ. δολάρια, δημιουργώντας σχολεία για παιδιά σε υποανάπτυκτες χώρες της Αφρικής.
9.	Λατρεύει το ποδόσφαιρο, το σκι, τα αθλήματα του νερού, αλλά και τα γρήγορα αυτοκίνητα, ειδικά της Mercedes. Παράλληλα, διαθέτει σπίτια στη Βασιλεία, πάνω από τη λίμνη της Ζυρίχης στο Βολεράου, στο Ντουμπάι και στην Βαρμπέλα. Για διακοπές προτιμά το Ντουμπάι, τις Ελβετικές Αλπεις και τις Μαλδίβες.
9.    Λατρεύει το ποδόσφαιρο, το σκι, τα αθλήματα του νερού, αλλά και τα γρήγορα αυτοκίνητα, ειδικά της Mercedes. Παράλληλα, διαθέτει σπίτια  στη Βασιλεία, πάνω από τη λίμνη της Ζυρίχης στο Βολεράου, στο Ντουμπάι και στην Βαρμπέλα. Για διακοπές προτιμά το Ντουμπάι, τις Ελβετικές Αλπεις και τις Μαλδίβες.  
10.	Λατρεύει τη μουσική και ιδιαίτερα το πιάνο και το φλάουτο. Μάλιστα, σε φεστιβάλ στη Λουκέρνη έπαιξε δημόσια φλάουτο, αν και είναι κάτι που αποφεύγει να κάνει επειδή ντρέπεται!
10.    Λατρεύει τη μουσική και ιδιαίτερα το πιάνο και το φλάουτο. Μάλιστα, σε φεστιβάλ στη Λουκέρνη έπαιξε δημόσια φλάουτο, αν και είναι κάτι που αποφεύγει να κάνει επειδή ντρέπεται!

 

Τελευταία Νέα