Σάκκαρη - Γκαρσία 1-2: Λύγισε στο τρίτο σετ και αποχαιρέτησε το Σινσινάτι η Μαρία

Σάκκαρη - Γκαρσία 1-2: Λύγισε στο τρίτο σετ και αποχαιρέτησε το Σινσινάτι η Μαρία
Η Μαρία Σάκκαρη πάλεψε αλλά στο φινάλε ηττήθηκε με 2-1 σετ (7-6, 6-7, 6-1) από την Καρολίν Γκαρσία και αποχαιρέτησε από νωρίς το Σινσινάτι.

Η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο Σινσινάτι σταμάτησε από τον 2ο γύρο, πάνω στην Καρολίν Γκαρσία και η προσοχή της στρέφεται εξ ολοκλήρου πλέον στο επερχόμενο US Open (29 Αυγούστου - 11 Σεπτεμβρίου) όπου έχει να υπερασπιστεί αρκετούς πόντους στην παγκόσμια κατάταξη, από τον περσινό της ημιτελικό. Η Γαλλίδα, πρώην Νο4 του κόσμου ήταν καλύτερη στις λεπτομέρειες και αφού μοιράστηκε από ένα tiebreak με την αντίπαλό της, επικράτησε κατά κράτος στο 3ο σετ, φτάνοντας στο τελικό 2-1 (7-6(2), 6(6)-7, 6-1).

Για την Σάκκαρη τα πρώτα δύο σετ κύλησαν καλά στο μέτρο του δυνατού, όμως απέναντι στην Γκαρσία έπρεπε να κάνει την τέλεια εμφάνιση από το σερβίς. Κάτι που εν πολλοίς έκανε, αλλά πλήρωσε το κακό της tiebreak στο 1ο σετ. Τα ποσοστά της Ελληνίδας έμειναν ψηλά, όπως και οι πόντοι της πίσω από το πρώτο σερβίς (51/70, 73%) χωρίς να μπορέσει, όμως, στο τέλος να αποφύγει την τρίτη ήττα της σε τέσσερα παιχνίδια (επικράτησε μόνο της Στίφενς) στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η Γαλλίδα επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για να κυριαρχήσει με το φόρχαντ της, έστω και αν χρειάστηκε δύο ώρες και 20 λεπτά στο κορτ.

Στους 17 άσους σταμάτησε η καταμέτρηση για την Σάκκαρη, με την Γκαρσία να μετρά 11 και να περιμένει πλέον στον γύρο των «16» του Σινσινάτι μία εκ των Καρολίνα Πλίσκοβα ή Ελίς Μέρτενς.

Χωρίς break στο 1ο σετ, ανώτερη η Γκαρσία

Το 1ο σετ για τις δύο τενίστριες είχε το εξής παράδοξο. Καμία εκ των δύο δεν μπορούσε να βάλει με μεγάλη συχνότητα πρώτο σερβίς, όμως το σφιχταγκάλιασμά τους συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια. Μόνο η Γκαρσία κατάφερε δύο φορές να απειλήσει το σερβίς της Μαρίας, χάνοντας ισάριθμα break points στο δεύτερο και το όγδοο game.

Η συνήθης τακτική της Γκαρσία, με την πίεση στα δεύτερα σερβίς της αντιπάλου, που τα υποδέχεται πάντοτε μέσα από το κορτ, δεν απέδωσε, αφού σπατάλησε τις ευκαιρίες της για break. Ωστόσο κατάφερε να κρατήσει με το φόρχαντ της το τέμπο εκεί ακριβώς που ήθελε, χωρίς να αυξηθεί η ένταση και η διάρκεια των ράλι.

Η Σάκκαρη κλήθηκε να σερβίρει για άλλη μία φορά με σκοπό να ισοφαρίσει σε 6-6. Το 40-0 δεν αρκούσε, η Γαλλίδα πήρε τρεις συνεχόμενους πόντους και λίγο αργότερα έφτασε σε set point, το οποίο και έχασε για χιλιοστά. Εν τέλει η Ελληνίδα κρατήθηκε από το σερβίς, οδηγώντας το σετ στο tiebreak.

Εκεί όμως το επίπεδο της Μαρίας δεν ήταν αυτό που θα έπρεπε. Ένα διπλό λάθος και ένα αβίαστο στο φιλέ έφεραν την Γκαρσία στο 1-5 και δεν υπήρχε επιστροφή. Το Νο35 του κόσμου υπερασπίστηκε τους πόντους στο σερβίς και έφτασε ως το 2-7 στο tiebreak, επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά στα σημεία του σετ, αφού έκλεισε με 19 winners και μόλις 5 αβίαστα λάθη.

Πάλι tiebreak με ανατροπή για την Σάκκαρη

Αυτό που άλλαξε το μοτίβο στο παιχνίδι ήταν ένα passing shot με το φόρχαντ για την Μαρία. Ένα χτύπημα που την έφερε στο 0-30 και λίγο αργότερα στο 0-40 με ένα αβίαστο της Γαλλίδας. Το πρώτο break τελικά στο παιχνίδι ήρθε με διπλό λάθος και η Σάκκαρη πάτησε πάνω του για να προηγηθεί με 4-1, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τα ποσοστά πίσω από το δικό της σερβίς.

Ένα break που έφερε εκνευρισμό στο γαλλικό στρατόπεδο. Μερικά μαζεμένα λάθη της Γκαρσία έδωσαν ξανά break point στην Σάκκαρη, που όμως δεν το εκμεταλλεύτηκε. Ένα game αργότερα ήταν σειρά της Ελληνίδας να κάνει λάθη από το φόρχαντ και παρά τον 11ο άσο της, η Γκαρσία πήρε πίσω το break για το 4-3.

Το αποκούμπι της Μαρίας παρέμενε το σερβίς και αυτό συνέχισε να της δίνει λύσεις για να την οδηγήσει στο 5-4 και λίγο αργότερα σε 6-5, παρότι η Γκαρσία αύξησε την ένταση από το φόρχαντ της. Στο tiebreak κλήθηκαν να λύσουν ξανά τις διαφορές τους, με τη Γαλλίδα να ξεκινά με ένα... ρεσιτάλ.

Πρώτα ένα passing shot από το μπάκχαντ και στη συνέχεια μία winner επιστροφή της έδωσαν προβάδισμα με 0-4. Ένα δικό της διπλό λάθος ξαναέβαλε την Μαρία στο παιχνίδι και ο 13ος άσος έφερε το 4-4. Η Ελληνίδα είχε και set point στο 6-5, όμως ένας καθαρός winner από την απέναντι πλευρά του κορτ της στέρησε προς στιγμή την ευκαιρία. Το tiebreak έκλεισε στο 8-6 σε ένα από τα λιγοστά μεγάλα ράλι που έπαιξαν οι δυο τους, με την Γκαρσία να στέλνει μία μπάλα στο φιλέ και την Σάκκαρη του 70% των περασμένων πρώτων σερβίς και του 71% κερδισμένων πόντων σε αυτά στο σετ, να ξεσπά.

Το φινάλε ήταν δίκαιο

Στο 3ο σετ η Σάκκαρη ήταν αυτή που έβαλε, τελικά, τρικλοποδιά στον εαυτό της. Μπορεί οι άσοι να ερχόταν εκατέρωθεν, όμως στο τέταρτο game η Μαρία έκανε δύο συνεχόμενα διπλά λάθη. Το 0-30 μετατράπηκε σε διπλό break point και η Γκαρσία πήρε προβάδισμα με 1-4 και εξασφάλισε μία και καλή το μομέντουμ.

Το φόρχαντ της ήταν αυτό που άνοιγε με κάθε τρόπο το κορτ και από εκείνη την πλευρά της ρακέτας της έβγαιναν winners διαρκώς. Σε αυτές τις γωνίες η Σάκκαρη δεν μπορούσε να ανταποκριθεί και να μεγαλώσει τα ράλι, μένοντας να παίζει ένα ματς το οποίο δεν τη βολεύει. Το δεύτερο break της Γκαρσία ήταν και η χαριστική βολή στο πιο μονόπλευρο σετ. Το τελικό 1-6 του 3ου ήρθε μετά από 26 λεπτά, ενώ τα δύο πρώτα είχαν διάρκεια 58' και 56' αντίστοιχα, με τη Γαλλίδα να είναι αυτή που χαμογελά, δικαίως, στο φινάλε...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα