Κύργιος: «Ο κόσμος δε βλέπει τις προκλήσεις που έχω να αντιμετωπίσω»

Newsroom
Κύργιος: «Ο κόσμος δε βλέπει τις προκλήσεις που έχω να αντιμετωπίσω»
Ο Νικ Κύργιος παίζει το καλύτερο τένις της ζωής του την ώρα που η μητέρα του νοσηλεύεται με προχωρημένο στάδιο καρκίνου πίσω στην πατρίδα του.

Πολλά αρνητικά έχουν ειπωθεί για τον Νικ Κύργιο (δικαιολογημένα), αλλά αυτό που κάνει τις τελευταίες εβδομάδες είναι άξιο θαυμασμού.

Παίζει το καλύτερο ίσως τένις της καριέρας του αυτή τη στιγμή ο Αυστραλός τενίστας, σε μία χρονική περίοδο όπου η οικογένειά του ζει πολύ δύσκολες στιγμές.

Η μητέρα του νοσηλεύεται εδώ και εβδομάδες σε νοσοκομείο, με καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο. Τα πράγματα για την Νορλάιλα δεν είναι καθόλου καλά μάλιστα, καθώς τα νεφρά της έχουν καταστραφεί και η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Από πέρυσι γνώριζαν στην οικογένεια πως δεν θα αντέξει και πολύ η μητέρα του και με το μυαλό του και σε αυτήν, ο Κύργιος προσπαθεί να σώσει την καριέρα του, παίζοντας εκπληκτικό τένις.

Δεν την έχει δει από τον Μάιο όταν και έφυγε από την Αυστραλία για το Ευρωπαϊκό και το Αμερικανικό Tour το οποίο θα ολοκληρωθεί μετά το US Open όταν και έχει προγραμματίσει να επιστρέψει στην πατρίδα του, εκτός και αν οι συνθήκες τον αναγκάσουν να το κάνει νωρίτερα.

«Είναι δύσκολο το να ταξιδεύω γιατί έχω την μητέρα μου στο νοσοκομείο και ο πατέρας μου δεν είναι και τόσο καλά. Την ίδια ώρα ο αδερφός μου έχει αποκτήσει παιδί. Δεν είμαι εκεί με την οικογένειά μου όπως ο περισσότερος φυσιολογικός κόσμος, τις στιγμές που θα ήθελα να είμαι εκεί. Είναι δύσκολο για έναν Αυστραλό γιατί και λόγω περιορισμών δεν μπορούμε να ταξιδεύουμε στη χώρα και να φεύγουμε ξανά. Υπάρχουν πολλά που ο κόσμος δεν βλέπει. Με βλέπουν μόνο να κερδίζω, να χάνω, να σπάω ρακέτες… Δεν ξέρουν τι προκλήσεις αντιμετωπίζω ή τι συμβαίνει στην προσωπική μου ζωή» ανέφερε ο Κύργιος που μετρά σε 21 νίκες στα τελευταία 25 παιχνίδια.

Ο Κύργιος έχει σε εκκρεμότητα και δίκη στις 23 Αυγούστου όπου είναι κατηγορούμενος για κακοποίηση από την πρώην σύντροφό του, Κιάρα Πασάρι.
«Υπάρχουν τόσα που πρέπει να αντιμετωπίσω και μέσα σε αυτά να παίζω παιχνίδια όπως με τον Μεντβέντεφ και να προσπαθώ να κερδίσω. Μοιάζει αδύνατο και θέλει πολύ δουλειά» πρόσθεσε ο Αυστραλός τενίστας.

 

Τελευταία Νέα