Σβιόντεκ: Επιστροφή στις νίκες στο Όπεν της Πολωνίας

Newsroom
Σβιόντεκ: Επιστροφή στις νίκες στο Όπεν της Πολωνίας
Η Ίγκα Σβιόντεκ επέστρεψε στα κορτ και στις νίκες, μετά τον αποκλεισμό της στο Wimbledon, νίκησε τη Μαγκνταλένα Φρεχ με 2-0 στο Όπεν της Πολωνίας για τη 17η σερί νίκη της στο χώμα, η τελευταία ήταν πέρυσι από τη Μαρία Σάκκαρη στο Παρίσι.

Η Ίγκα Σβιόντεκ επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και μαζί στις νίκες, με την Πολωνή να επικρατεί με άνεση επό της συμπατριώτισσάς της, Μαγκνταλένα Φρεχ με 6-2, 6-1 στον 1ο γύρο του 250αριού Όπεν της Πολωνίας, στη Βαρσοβία.

Ήταν ο πρώτος αγώνας για το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά την ήττα από την Αλίζ Κορνέ στον 3ο γύρο του Wimbledon, όταν και σταμάτησε το σερί των 37 συνεχόμενων νικών.

Με αυτή τη νίκη η Σβιόντεκ έφθασε το φετινό της ρεκόρ στο 47-4, παράλληλα επέκτεινε το σερί νικών σε χωμάτινες επιφάνειες στις 17.
Η Σβιόντεκ γίνεται η 5η παίκτρια από το 2000 και έπειτα που φθάνει στις 17 σερί νίκες στο χώμα, μετά τις Σερένα Γουίλιαμς, Βένους Γουίλιαμς, Τζαστίν Ένιν και Μαρία Σαράποβα.

Η τελευταία ήττα της στο χώμα είχε έρθει από τη Μαρία Σάκκαρη, πέρυσι στο Παρίσι. Επόμενη αντίπαλος για τη Σβιόντεκ στο Όπεν της Πολωνίας και για τη φάση των «16» θα είναι η Ρουμάνα, Γκαμπριέλα Λι (Νο.146), που με τη σειρά της νίκησε την Κύπρια Ραλούκα Σέρμπαν με 3-6, 6-2, 7-5. Η Σέρμπαν ήταν η παίκτρια που άφησε εκτός του κυρίως ταμπλό τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα