Σάκκαρη - Τόμοβα 2-0: Με άνεση προχωρά στο Wimbledon

Newsroom
Η Μαρία Σάκκαρη δεν πάτησε «γκάζι» για να νικήσει τη Βικτόρια Τόμοβα με 2-0 σετ και για 3η φορά στην καριέρα της να βρεθεί στον 3ο γύρο στο Wimbledon.


Η Μαρία Σάκκαρη δεν χρειάστηκε να αποδώσει τα μέγιστα, έπαιξε όσο χρειάστηκε για να νικήσει τη Βικτόρια Τόμοβα από τη Βουλγαρία με 6-4, 6-3 σε 76 λεπτά και να προκριθεί στον 3ο γύρο του Wimbledon.

Η 34χρονη Γερμανίδα, Τατιάνα Μαρία θα είναι η επόμενη αντίπαλος για τη Σάκκαρη, μετά τη νίκη της επί της Ρουμάνας, Σοράνα Κιρστέα με 6-3, 1-6, 7-5.

Η 26χρονη Ελληνίδα χρειάστηκε 78 λεπτά για να νικήσει στον 1ο γύρο την Αυστραλέζα, Χιβς, τώρα έμεινε 76 λεπτά στο court 1 απέναντι στην Τόμοβα, που δεν φάνηκε ικανή να απειλήσει τη Σάκκαρη.

Η Σάκκαρη τελείωσε τον αγώνα με διπλάσιους winners (22-11), μπορεί να έκανε 12 περισσότερα αβίαστα λάθη από την Τόμοβα (27-15), αλλά «έχτισε» σε μεγάλο μέρος τη νίκη της από το 1ο σερβίς και τους 73% κερδισμένων πόντων (22/30). Το 1/3 των 66 κερδισμένων πόντων της ήταν αυτοί.

Το 1ο break στον αγώνα στο 3ο γκέιμ, έφερε τη Σάκκαρη στο 2-1, η Τόμοβα απάντησε με τον ίδιο τρόπο, όμως νέο δεύτερο διαδοχικό break από τη Σάκκαρη, έβαλε τα πράγματα σε τάξη στο α' σετ (3-2). Κράτησε το σερβίς της (4-2) και από και έπειτα διαχειρίστηκε την κατάσταση.

Η Σάκκαρη χωρίς να μπει σε κινδύνους έφθασε στο 5-4, σερβίροντας για το σετ. Σπατάλησε με διπλό λάθος το 1ο match point, αλλά επανήλθε και στη 2η ευκαρία τελείωσε το σετ με άσο.

Ίδιο σενάριο στην αρχή του β' σετ, break η Σάκκαρη για το 2-1 και μετά διατηρώντας το σερβίς πήγε στην ασφάλεια του 3-1.
Διατήρησε αυτό το +2 με σχετική άνεση, απλά ταλαιπώρησε λίγο παραπάνω τον εαυτό της, καθώς στο 9ο γκέιμ και στο σερβίς της Τόμοβα ολοκλήρωσε τη νίκη στο 5ο match point που δημιούργησε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα