Σάκκαρη στο Gazzetta: «Δύσκολη παίκτρια η Μούτσοβα στον δεύτερο γύρο»

Newsroom
Σάκκαρη στο Gazzetta: «Δύσκολη παίκτρια η Μούτσοβα στον δεύτερο γύρο»
Η Μαρία Σάκκαρη στην συνέντευξη Τύπου τοποθετήθηκε για την επόμενη αντίπαλό της στο Roland Garros, το σημερινό ματς, αλλά και τον… Τιερί Ανρί

Λίγο το άγχος της πρεμιέρας, λίγο το κοινό που ήταν - λογικά- υπέρ της αντιπάλου της, η Μαρία Σάκκαρη χρειάστηκε λίγη παραπάνω προσπάθεια για να ξεκινήσει με το δεξί στο Roland Garros.

Στην συνέντευξη Τύπου η Ελληνίδα τενίστρια σχολίασε αρχικά για το ματς:

«Είναι λίγο δύσκολο να παίξεις στον πρώτο γύρο ενάντια σε μια παίκτρια από τη Γαλλία, είναι λογικό να την υποστηρίζει το κοινό. Θεωρώ ότι διαχειρίστηκα το άγχος μου πολύ καλά, ίσως το τένις μου δεν ήταν 100% όπως έπρεπε αλλά γενικά έκανα καλή δουλειά. Το ότι είχαμε μεγάλη αναμονή για να αρχίσει το παιχνίδι, θεωρώ πως δούλεψε θετικά για μένα, γιατί είχα χρόνο να διαχειριστώ το άγχος μου. Οι καλύτεροι φίλοι μου είναι εδώ, οπότε είχα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί τους. Η ομάδα μου προσπαθεί πάντα να με κάνει να γελάω πριν τον αγώνα» είπε.

Στην συνέχεια, ρωτήθηκε για την περσινή πορεία της στο τουρνουά και τι έμαθε από αυτήν, απαντώντας πως:: «Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία, αλλά έχει περάσει ήδη ένας χρόνος, οπότε δεν το σκέφτομαι πλέον. Είναι αλήθεια ότι ξεκίνησα να πιστεύω δέκα φορές περισσότερο στον εαυτό μου μετά από το περσινό Roland Garros. Πρώτη φορά έπαιξα εδώ με πολύ κόσμο και ήταν μοναδική εμπειρία.» σχολίασε, σημειώνοντας ότι «δεν μπορείς να είσαι τέλειος από τον πρώτο αγώνα. Πιστεύω ότι θα βελτιωθώ ματς με το ματς.

Ακόμη, σε ερώτηση του Gazzetta, το Νο4 του κόσμου απάντησε για τον επόμενο αγώνα της κόντρα στην Τσέχα Μούτσοβα: « Ήταν τραυματισμένη για αρκετό καιρό, ωστόσο πρόσφατα είχε πολύ καλά αποτελέσματα. Είναι από τους πιο δύσκολους δεύτερους αγώνες, θεωρώ ότι είναι μια δύσκολη παίκτρια γιατι έχει ποικιλία στο παιχνίδι της. Αλλά πιστεύω ότι το παιχνίδι μου θα βελτιωθεί, πιστεύω στον εαυτό μου».

Σάκκαρη: «Θρύλος του ποδοσφαίρου ο Ανρί, είμαι φαν του Ολυμπιακού»

Στην συνέχεια η Σάκκαρη ρωτήθηκε και για την παρουσία του Τιερί Ανρί στις κερκίδες και της δόθηκε η ευκαιρία να… θυμηθεί λίγο το Euro του 2004.

«Δεν τον πρόσεξα. Είναι ένας θρύλος του ποδοσφαίρου, το οποίο παρακολουθώ. Είμαι μεγάλη φαν του Ολυμπιακού» είπε αρχικά και αφού ρώτησε για να σιγουρευτεί αν ο Ανρί ήταν στην Εθνική Γαλλίας το 2004, συνέχισε: «Έχω ευχάριστες αναμνήσεις από το Euro του 2004 παρότι ήμουν μόλις εννιά ετών. Πρόσφατα είδα ένα ντοκιμαντέρ για την πορεία εκείνης της εθνικής. Έχω βέβαια τεράστιο σεβασμό για τον Ανρί, αν τον είχα δει στις κερκίδες θα είχα αγχωθεί περισσότερο».

Επίσης, η Σάκκαρη είπε:

Για την πίεση ανάμεσα στα παιχνίδια. «Είναι σημαντικό να το διαχειριστείς, πάντα υπάρχουν 1-2 ημέρες ανάμεσα στα παιχνίδια, οπότε είναι σημαντικό να έχεις τους σωστούς ανθρώπους γύρω σου για να ξεχνιέσαι. Είμαι σε φάση που θέλω να ευχαριστηθώ το παιχνίδι, γιατί δεν απόλαυσα για τους τελευταίους 2 μήνες μετά από το Ιndian Wells».

Για το αν έχει λίγο περισσότερο άγχος επειδή πέρυσι πήγε καλά στο Ρολάν Γκαρός: «Όχι, είναι πάντα σαν να ξεκινάω από το μηδέν. Ξέρω ότι είμαι ψηλά στη βαθμολογία, ότι βαθμός μπαίνει είναι καλό και στο τέλος της χρονιάς είναι αυτό που μετράει. Ξέρω ότι πολύς κόσμος θέλει να με δει, οι γονείς μου θέλουν να έρθουν πιο μετα, οπότε θέλω να είμαι εδώ όσο μακρύτερα πάει.

Για κάποια αβίαστα λάθη που έκανε, ειδικά κοντά στο φιλέ: «Κατέβηκα αρκετές φορές στο φιλέ, αλλά περισσότερες φορές κέρδισα παρά έχασα. Στο χώμα μπορεί να σκάσει μπάλα περίεργα, αλλά γενικά δεν είναι κάτι που με ανησυχεί»

Για την πρόσφατη ήττα από την Ζαμπέρ και πως το διαχειρίστηκε: «Μια ήττα με 2 μπρέικ έχει συμβεί σε όλους, ακόμα και στο ανδρικό τένις. Ηρέμησα, πιο πολύ με πείραξε ο τρόπος που συμπεριφέρθηκα στο γήπεδο, ήμουν νευρική και δεν έκανα καλό στον εαυτό μου, παρά η ήττα. Έφτασα δύο πόντους μακριά από το να κερδίσω την Ζαμπέρ που ήταν εξαιρετικά φορμαρισμένη, παίζοντας καταπληκτικό τένις, οπότε κρατάω το καλό».

Για το θέμα των πόντων που δεν θα μετράνε στο Wimbledon. «Δεν θελω να το σκέφτομαι αυτή τη στιγμή, θέλω να δώσω έμφαση στο Roland Garros».

Α. Κατσομήτρος

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ROLAND GARROS (WOMEN) Τελευταία Νέα