Billie Jean King Cup: Εμεινε στην δεύτερη κατηγορία η Εθνική γυναικών

Newsroom
Billie Jean King Cup: Εμεινε στην δεύτερη κατηγορία η Εθνική γυναικών
Η Ελλάδα θα συνεχίσει στην 2η κατηγορία στις γυναίκες μετά τη νίκη της με 2-1 επί του Λουξεμβούργου.

Το… θρίλερ είχε αίσιο τέλος για την Εθνική ομάδα τένις γυναικών στο Billie Jean King Cup.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στον αγώνα παραμονής στην δεύτερη κατηγορία κόντρα στο Λουξεμβούργο, κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 νίκες και να πετύχει το μίνιμουμ του στόχου της που είχε θέση στα court της Φινλανδίας.

Μετά τη νίκη της Ματούλα και την ήττα της Παπαμιχαήλ, όλα θα κρίνονταν στο διπλό. Εκεί αγωνίστηκαν οι Ελένη Χριστοφή και Δέσποινα Παπαμιχαήλ κόντρα στις Μάντι Μινέλα και Κλοντίν Σολ. Το ελληνικό δίδυμο επικράτησε με 2-0 σετ (6-3, 7-5 σε 1 ώρα και 50 λεπτά) και θα συνεχίσει στην 2η κατηγορία και την επόμενη σεζόν.

Στο πρώτο σετ το ελληνικό δίδυμο βρέθηκε να χάνει με 3-1, όμως γύρισε την κατάσταση και με πέντε συνεχόμενα games έκανε το πρώτο βήμα για παραμονή στην κατηγορία. Στο δεύτερο έκανε ένα γρήγορο break και κατάφερε να κρατήσει την διαφορά των δύο game ως το 5-4 όπου σέρβιρε για τη νίκη. Δέχτηκε break ομως το Ελληνικό δίδυμο και το ματς πήρε... φωτιά.

Χριστοφή και Παπαμιχαήλ όμως απάντησαν με άνετο break και με 6-5 μπροστά σέρβιραν εκ νέου για το ματς και την παραμονή στην κατηγορία, κάτι που τελικά κατάφεραν.

 

Τελευταία Νέα