Φόκινα: Για πρώτη φορά σε ημιτελικό ATP 1.000 Masters

Newsroom
Φόκινα: Για πρώτη φορά σε ημιτελικό ATP 1.000 Masters
Ο Αλεχάντρο Φόκινα αποκλείοντας αρχικά τον Νόβακ Τζόκοβιτς, πήρε φόρα στο Μόντε Κάρλο και ήδη βρίσκεται ένα βήμα μακριά από τον τελικό.

O Aλεχάντρο Φόκινα συνεχίζει την πολύ καλή παρουσία του στο Μόντε Κάρλο Masters, ο 23χρονος Ισπανός νικώντας και τον Αμερικάνο, Τέιλορ Φριτζ με 2-6, 6-4, 6-3 θα παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ημιτελικό τουρνουά 1000 της ATP.

Ο Φόκινα στο 2ο γύρο είχε αποκλείσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τώρα κατέβαλε την αντίσταση και του Τέιλορ Φριτζ, έπειτα από αγώνα 2 ωρών και 24 λεπτών. Στον ημιτελικό ο Φόκινα θα παίξει με το νικητή του αγώνα ανάμεσα στους Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και Χουμπέρτ Χουρκάτς.

Στον αγώνα με τον Φριτζ ο Φόκινα μπορεί να μην έβγαλε άσο, να υπέπεσε σε τέσσερα διπλά λάθη, αλλά είχε οκτώ περισσότερους winners (36-28) και στο 3ο σετ κατακτώντας 12 σερί πόντους από το 2-3 πήγε στο 5-3 και έπειτα στο 6-3, φθάνοντας στην τελική επικράτηση. Ο Φόκινα (Νο46) αναμένεται να κερδίσει τουλάχιστον 14 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη τη Δευτέρα (18/4) και να ισοφαρίσει το ρεκόρ καριέρας του, το Νο.32.

 

Τελευταία Νέα