Τζόκοβιτς: Αντιδράσεις για το ενδεχόμενο συμμετοχής του στο τουρνουά της Ρώμης

Newsroom
Τζόκοβιτς: Αντιδράσεις για το ενδεχόμενο συμμετοχής του στο τουρνουά της Ρώμης
Αντίθετος με την παρουσία του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Masters της Ρώμης ο πρόεδρος της ιταλικής Ολυμπιακής επιτροπής Τζοβάνι Μαλαγκό.

Φαίνεται ότι η επιλογή του Νόβακ Τζόκοβιτς να μην εμβολιαστεί, θα δημιουργεί και εξωαγωνιστικά προβλήματα στις χώρες που διοργανώνουν τουρνουά της ATP.

Η υπόθεσή του στην Αυστραλία μετατράπηκε σε διπλωματικό επεισόδιο της χώρας με την Σερβία, ενώ και στην Ιταλία έχει αρχίσει και γίνεται ντόρος με την υπόθεσή του.

Πρόσφατα έγινε γνωστό πως ο Νόλε θα μπορεί να αγωνιστεί παρά το γεγονός ότι δεν έχει εμβολιαστεί, κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στον κόσμο αφού ακόμη ο νόμος για την πανδημία, δεν αφήνει τα παιδιά να αθλούνται στην χώρα ελεύθερα.

Γι’ αυτό και ο πρόεδρος της ιταλικής Ολυμπιακής επιτροπής Τζοβάνι Μαλαγκό, εξέφρασε την αντίθεσή του με την παρουσία του Νόλε στη Ρώμη.

«Αν είναι σωστό για τον Τζόκοβιτς να συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά τένις στη Ρώμη; Απολύτως όχι. Είναι λάθος το μήνυμά του. Λαμβάνω e-mail κάθε μέρα από μητέρες και πατέρες που έχουν τρελαθεί με το γεγονός ότι τα παιδιά τους δεν μπορούν να αθληθούν λόγω των κανόνων με το πράσινο πιστοποιητικό. Πείτε μου πώς μπορούμε να πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους ότι υπάρχει νόμος του κράτους που εμποδίζει τα παιδιά τους να αθλούνται και αντ' αυτού το επιτρέπει σε όσους έρχονται από το εξωτερικό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μαλαγκό.

Να τονιστεί ότι υπέρ της παρουσίας του Τζόκοβιτς τάχθηκε η υφυπουργός Αθλητισμού της χώρας, Βαλέντίνα Βετσάλι, που είπε ότι ο Σέρβος δεν είναι απαραίτητο να έχει «πράσινο πιστοποιητικό» για να αγωνιστεί, κάτι που είναι υποχρεωτικό όμως για την διαμονή του σε ξενοδοχείο ή για φαγητό σε εστιατόριο.

 

Τελευταία Νέα