Σάκκαρη: Ποια είναι η σημερινή αντίπαλός της, Αν Λι

Κώστας Ευθυμιάδης
Σάκκαρη: Ποια είναι η σημερινή αντίπαλός της, Αν Λι
Η 21χρονη Αν Λι είναι από τα ανερχόμενα αστέρια στο τένις και θα είναι ένας δύσκολος «γρίφος» για την Σάκκαρη σήμερα στη Ντόχα.

Μία τενίστρια που το τελευταίο δίμηνο έχει ανέβει σημαντικά στην παγκόσμια κατάταξη, θα αντιμετωπίσει η Μαρία Σάκκαρη στη Ντόχα σήμερα μετά τις 19:30.

Ο λόγος για την Αν Λι, την Κινεζικής καταγωγής, αλλά Αμερικανίδα υπήκοο, η οποία στα 21 της χρόνια μόλις άρχισε να κάνει… ντόρο στο Tour.

Η Λι το 2017 έφτασε στον τελικό του Wimbledon στα juniors και ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα από το 2018 με μερικά 125αρια τουρνουά, πριν φτάσει το 2020 να παίζει για πρώτη φορά σε grand slam το 2020, στο Australian Open.

Το φθινόπωρο έκανε την καλύτερη πορεία της σε major τουρνουά όταν στο US Open έφτασε ως τις «32» όπου ηττήθηκε από την Κέρμπερ (το επανέλαβε πέρυσι στο Australian Open).

Εφτασε στη συνέχεια σε δύο τελικούς, έναν στο 500αρι της Μελβούρνης όπου λόγω τραυματισμού δεν έπαιξε στον τελικό κόντρα στην Κονταβέιτ και άλλον ένα στη Τενερίφη τον οποίο και κατάκτησε. Φέτος έχει παίξει σε τρία τουρνουά με δύο αποκλεισμούς στον πρώτο γύρο και έναν ημιτελικό στο 250αρι της Μελβούρνης.

Η Λι έφτασε ως το Νο44 και τώρα είναι στο Νο58 της παγκόσμιας κατάταξης.

Προέρχεται από μία οικογένεια Κινεζικής καταγωγής και αμιγώς αθλητική. Ο πατέρας της ήταν ποδοσφαιριστής, η μητέρα της αθλήτρια του στίβου, ενώ η θεία της επαγγελματίας αθλήτρια του πατινάζ ταχύτητας.

Κανείς τους ωστόσο δεν είχε ιδέα από τένις. Η ίδια επέλεξε αυτό το άθλημα καθώς θαύμαζε την Λι Να, κάτοχο δύο grand slam, αλλά και τον Ρότζερ Φέντερερ που είναι το ίνδαλμά της.

Οι γονείς της μετανάστευσαν στις ΗΠΑ και η Λι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πενσιλβάνια και την περιοχή Κινγκ οφ Πράσια. Πλέον περνά τον χρόνο της στο Ορλάντο όπου προπονείται με τον Χένερ Νέλες.

Αν και έχει κινεζικές ρίζες, η Λι έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην αμερικανική κουλτούρα. Μάλιστα ακούει κυρίως country μουσική, ειδικά στα τουρνουά, γιατί την χαλαρώνει πριν τους αγώνες.


 

Τελευταία Νέα