Τζόκοβιτς: «Με πλήγωσε η στάση των συναθλητών μου»

Κώστας Ευθυμιάδης
Τζόκοβιτς: «Με πλήγωσε η στάση των συναθλητών μου»
Τα σχόλια που άκουσε από άλλους τενίστες όπως ο Ναδάλ και ο Τσιτσιπάς, πλήγωσαν τον Τζόκοβιτς.

Μέσα στο… χάος που επικρατούσε στην Αυστραλία με την υπόθεση Τζόκοβιτς, οι αθλητές ήταν διχασμένοι με το αν έπρεπε να τον υποστηρίξουν ή όχι όσον αφορά το να του δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστεί στο Australian Open.

Δεν ήταν λίγοι μάλιστα αυτοί που τον κριτίκαραν δημόσια όπως ο Ναδάλ και ο Τσιτσιπάς μεταξύ άλλων, κάτι που όπως είπε στην συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, «δεν ήταν ευχάριστο».

Ο Σέρβος τενίστας που η αλήθεια είναι ότι πάντα στεκόταν στο πλευρό των συναθλητών του (το έκανε και με τον Τσιτσιπά στο US Open όπου το κοινό τον γιούχαρε για τα toilet break λέγοντας ότι δεν κάνει τίποτε το παράνομο), περίμενε περισσότερη στήριξη από τους συναθλητές του. Την είχε, αλλά ορισμένα μεγάλα ονόματα στάθηκαν απέναντί του κι αυτό τον πλήγωσε.

«Ένιωθα την ενέργεια και τα βλέμματα των συναθλητών μου και των ανθρώπων που ήταν στις εγκαταστάσεις, και αυτό με πλήγωσε πολύ. Καταλαβαίνω ότι είχαν την άποψη που είχε βασιστεί σε αυτά που έβλεπαν στα ΜΜΕ κι εγώ δεν πήγαινα στα ΜΜΕ, διότι είχα πει ότι σέβομαι τη νόμιμη διαδικασία και το Australian Open» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Νόλε αναφέρθηκε και στο πως βίωσε όλη αυτή την κατάσταση. «Δεν θέλω να καθίσω εδώ και να παραπονεθώ για τις συνθήκες στο κέντρο κράτησης, διότι έμεινα επτά μέρες. Ένιωσα αδύναμος. Όταν έφτασα δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω το κινητό του για τρεις-τέσσερις ώρες. Ήταν μέσα στη νύχτα, από τη 1 ως τις 9. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ γιατί ανακρινόμουν κάθε 30 λεπτά. Έδωσα πολλές συνεντεύξεις. Άρχιζαν, σταματούσαν και μετά έπρεπε να περιμένω τον άνθρωπο να μιλήσει στον ανώτερό του και να επιστρέψει και αυτό τράβηξε όλη τη νύχτα» είπε περιγράφοντας την στιγμή που κρατήθηκε κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο.

Τζόκοβιτς: «Ο γιος μου υποστήριζε τον Ναδάλ στον τελικό»

Στην διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε ο Τζόκοβιτς, ανέφερε πως του ήταν δύσκολο να δει τον τελικό μεταξύ Ναδάλ και Μεντβέντεφ. Περιέγραψε όμως το σκηνικό στο σπίτι του, όπου η σύζυγός του υποστήριζε τον Ρώσο και ο γιος του, Στέφαν, τον Ναδάλ.

«Δεν ήταν εύκολο να τον δω. Ήμουν ουδέτερος, δεν ήθελα να υποστηρίξω κανέναν από τους δύο, διότι ήθελα να είμαι εγώ εκεί. Η γυναίκα μου, όμως, υποστήριζε τον Μεντβέντεφ και ο γιος μου τον Ράφα, χοροπηδώντας μετά από κάθε πόντο και υψώνοντας τη γροθιά, όπως κάνει εκείνος στο γήπεδο. Πριν από μερικές μέρες ο Στέφαν με ρώτησε αν ήξερα σε ποιο τουρνουά θα είμαι και εγώ και ο Ράφα. Του είπα ότι ελπίζω να είναι σύντομα και εξήγησε ότι θέλει να βγάλει φωτογραφία μαζί του. Είμαι σίγουρος ότι θα το κανονίσουμε» είπε γελώντας.


 

Τελευταία Νέα