Ζίντανσεκ - Σάκκαρη 1-2: Ποδαρικό με το δεξί για την Μαρία στην Αδελαΐδα

Κώστας Ευθυμιάδης
Ζίντανσεκ - Σάκκαρη 1-2: Ποδαρικό με το δεξί για την Μαρία στην Αδελαΐδα
Εστω και δύσκολα η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε με πρόκριση το 2022 κερδίζοντας με 2-1 σετ την Ταμάρα Ζίντανσεκ.

Με σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε να κάνει καλό ποδαρικό στο 2022 και να πάρει το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο του Adelaide International 1.

Η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 2-1 σετ της Σλοβένας Ταμάρα Ζίντανσεκ (6-2, 0-6, 6-4 σε 2 ώρες και πέντε λεπτά) και περιμένει να μάθει την αντίπαλό της στον δεύτερο γύρο.

Η Σάκκαρη που ακόμη είναι σε στάδιο προετοιμασίας έπειτα από μία μεγάλη σε διάρκεια σεζόν το 2021, είχε καλά στοιχεία στο παιχνίδι της και με εξαίρεση τα λάθη στις επιστροφές που πήγαν να κάνουν ζημιά, ήταν θετική, κερδίζοντας με «όπλο» το καλό σερβίς της. Είχε 10 άσους έναντι ενός της αντιπάλου της, στοιχείο που έκανε την διαφορά στο ματς.

Κυρίαρχος η Σάκκαρη στο πρώτο σετ

Με άσο η Σάκκαρη πήρε το πρώτο game της χρονιάς. Στο σερβίς της αντιπάλου της έχασε δύο ευκαιρίες για break, αλλά στο σερβίς της κράτησε το προβάδισμα, τελειώνοντας το game με ωραίο drop shot.

Με απίθανη άμυνα που βγήκε σε winner έκανε το πρώτο break στον αγώνα το Νο6 του κόσμου και στη συνέχεια έφτασε στο 4-1 με δύο συνεχόμενους άσους. Με ωραίο drop shot η Ζίντανσεκ μείωσε σε 4-2, ενώ είχε τρεις συνεχόμενες ευκαιρίες (0-40) για break, με την Μαρία να τις σβήνει και στο τέλος να κάνει και το 5-2. Στο σερβίς της Σλοβένας η Μαρία κατάφερε να κάνει νέο break με το δεύτερο set point που είχε στο game, χάρη σε καλή επιστροφή και χαμένο μπάκχαντ της αντιπάλου της.

Το δεύτερο σετ άνηκε ολοκληρωτικά στην Ζίντανσεκ

Με break της Ζίντανσεκ, κυρίως από λάθος επιλογές της Σάκκαρη, άρχισε το δεύτερο σετ. Η Σλοβένα κράτησε εύκολα το σερβίς της και από τα λάθη της Μαρίας βρήκε και δεύτερο break για το 3-0!

Με άσο η Σλοβένα έκανε το 4-0 και με winner το 5-0 σε ένα σετ που η Σάκκαρη δεν είχε απαντήσεις στο παιχνίδι της. Η Ζίντανσεκ με δεύτερη ευκαιρία και ισοφάρισε σε 1-1.

Η απάντηση της Σάκκαρη και η αντίδραση της Ζίντανσεκ

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με την Σάκκαρη να κερδίζει το πρώτο game σώζοντας δύο break, για να κάνει αυτή στη συνέχεια break για το 2-0. Ακολούθησε ένα εύκολο 3-0 κυρίως χάρη στα λάθη της Σλοβένας που ωστόσο αφού μείωσε χωρίς απώλειες, πήρε πίσω το break κυρίως από λάθη της Μαρίας, για να μειώσει σε 3-2.

Σε μαραθώνιο game η Ζίντανσεκ ισοφάρισε 3-3, αλλά με έναν άσο η Σάκκαρη πήρε και πάλι προβάδισμα. Το Νο30 του κόσμου κρατήθηκε στο σετ παρά την ευκαιρία για break που είχε η Σάκκαρη, με την Ελληνίδα να κάνει ωστόσο το 5-4 κερδίζοντας με love service game το επόμενο game.

H Ζίντανσεκ σέρβιρε για να μείνει στο ματς, όμως η Σάκκαρη έκανε εύκολα το break και πέρασε στην επόμενη φάση όπου θα παίξει είτε με την Σέλμπι Ρότζερς, είτε με qualifier.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα