Μαρία Σάκκαρη: Η χρονιά που άγγιξε την κορυφή του κόσμου!

Μαρία Σάκκαρη: Η χρονιά που άγγιξε την κορυφή του κόσμου!

Η ιστορία έχει περάσει στην ιστορία ότι γράφεται από τους νικητές. Η Μαρία Σάκκαρη έγραψε ιστορία το 2021 στο παγκόσμιο τένις χωρίς όμως να έχει κερδίσει κάποιο τουρνουά!

Η Ελληνίδα τενίστρια πέτυχε μοναδικά πράγματα, έφτασε σε σημαντικές νίκες και προκρίσεις αλλά στο 2022 θα ήθελε και η ίδια να κατακτήσει τίτλους και να συνεχίσει το ίδιο καλά στα Grand Slam.

Η χρονιά πάντως που έκλεισε, ήταν για την Μαρία Σάκκαρη, η καλύτερη της καριέρας της.

Η 26χρονη Ελληνίδα δεν ξεπέρασε τον εαυτό της απλά μας έδειξε σκηνές από τα προσεχώς και φυσικά τις σπουδαίες προοπτικές της.

image

Η εκτόξευση στο ranking

Το 2019 είχε συμμετάσχει δειλά στο WTA Elite Trophy αλλά το 2021 πήρε προαγωγή με την αξία της. Έφτασε με άνεση στο WTA Finals της Γουδαλαχάρα, δηλαδή στο τουρνουά που συμμετέχουν οι 8 κορυφαίες τενίστριες της σεζόν.

Είναι η πρώτη Ελληνίδα που τα καταφέρνει και δεν συμμετείχε απλά. Έφτασε στον ημιτελικό αφού έβγαλε νοκ άουτ το Νο2 κόσμου την Αρίνα Σαμπαλένκα αλλά έχασε το εισιτήριο για τον τελικό από την Ανέτ Κονταβέιτ.

Σακκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη έκλεισε τη χρονιά στο Νο6 κόσμου! Ψηφίστηκε και κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς στην Ελλάδα.

To 2021 βρήκε την Μαρία Σάκκαρη στο Νο22 κόσμου. Η χρονιά ξεκίνησε ιδανικά για εκείνη με σημαντικές νίκες αλλά στο Australian Open έπεσε θύμα έκπληξης και έμεινε εκτός από τον 1ο γύρο από την έμπειρη αλλά περισσότερο ειδικευμένη στο διπλό, την Κριστίνα Μλαντένοβιτς.

Σακκαρη

Η χρονιά τελείωσε με την Μαρία Σάκκαρη στο Νο6 και η τρομερή άνοδος της έλαβε χώρα τους τελευταίους μήνες του χρόνου. Στις 13/9 μετά από το US Open θα "σπάσει" το ρεκόρ της Λένας Δανιηλίδου η οποία είχε φτάσει στο Νο14 το 2002 και θα είναι το νέο Νο13.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου και παρά την ήττα της στον μοναδικό της τελικό στο 2021 (Οστράβα, Κονταβέιτ) θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα που θα εισέλθει στο top-10. Είναι το νέο Νο10 και το ημερολόγιο γράφει 27 Σεπτεμβρίου.

Έπειτα "σκαρφάλωσε" στο Νο9, στο Νο7 και κατέληξε στο Νο6.

Σακκαρη

Η Ελλάδα (Τσιτσιπάς-Σάκκαρη), η Ισπανία (Ναδάλ-Μουγκουρούθα) και η Πολωνία (Χούρκατς-Σβιόντεκ) κλείνουν το 2021 με διπλή εκπροσώπηση στο top-10 (ATP-WTA).

image

Η Μαρία των Παρισίων

Το Roland Garros 2021 δεν θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη των Ελλήνων μόνο για τον τελικό του Στέφανου Τσιτσιπά.

Η Μαρία Σάκκαρη με τρομερή αυτοπεποίθηση έφτασε να παίζει στον ημιτελικό και να έχει ματς πόιντ απέναντι στην μετέπειτα νικήτρια του τουρνουά, την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα.

ιγκα

Έχει αποκλείσει στον προημιτελικό την νικήτρια του Roland Garros 2020, την Ίγκα Σβιόντεκ, στον 4ο γύρο την φιναλίστ του 2020, Σοφία Κένιν, αλλά το πιο σπουδαίο της παιχνίδι το έκανε στον 3ο γύρο όπου απέκλεισε την Ελίζ Μέρτενς μετά από "μάχη" που μας φάνηκε ατελείωτη.

Η Μαρία Σάκκαρη θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα που θα παίξει σε ημιτελικό Grand Slam αλλά δεν θα μείνει στο Παρίσι.

image

Το αμερικάνικο όνειρο

Έχει δηλώσει πως μια από τις αγαπημένες πόλεις της είναι η Νέα Υόρκη και εκεί μας επεφύλασε άλλη μια σπουδαία πορεία προς την πραγματοποίηση αυτού που ονομάζουν "αμερικάνικο όνειρο".

Ταξίδεψε στο Τόκιο για να συμμετάσχει μόνη και με παρέα τον Τσιτσιπά στους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου δεν μπόρεσε να φτάσει τόσο μακριά όσο είχε ονειρευτεί και άφησε τα όνειρα της για το Παρίσι το 2024.

Σακκαρη

Μετά από το Τόκιο θα την δούμε στο US Open να προκαλεί πανικό. Κερδίζει κατά σειρά την Κβίτοβα, την Αντρεέσκου και την Πλίσκοβα και θα φτάσει στον ημιτελικό. Εκεί θα μείνει εκτός τελικού από το "κορίτσι θαύμα" την 18χρονη Έμα Ραντουκάνου η οποία κατακτά τον τίτλο.

Τόσο στο Παρίσι όσο και στη Νέα Υόρκη θα μείνει εκτός τελικού από την «βασίλισσα».

image

Μαθήματα στην Ναόμι Οσάκα

Η φημισμένη τενίστρια Ναόμι Οσάκα ξεκίνησε το 2021 με την κατάκτηση του 4ου Grand Slam τίτλου της στο Australian Open. Μετά από τη Μελβούρνη επέλεξε να κάνει μια ... παύση και εμφανίστηκε ξανά στο Miami Open.

Σακκαρη

Εκεί θα φτάσει στον προημιτελικό και θα συναντήσει την Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα κερδίζει το 1ο σετ με 6-0 και το παιχνίδι με 6-0,6-4. Είναι ένα μάθημα στην Ναόμι Οσάκα η οποία με το όνομα προσπάθησε να πάρει κάτι που δεν της άξιζε.

Η Μαρία Σάκκαρη θα αποκλειστεί στη συνέχεια από την Μπιάνκα Αντρεέσκου αλλά η ουσία είναι ότι είχε κερδίσει το Νο2 κόσμου. Η ψυχολογία της εκτοξεύτηκε πριν από τη χωμάτινη σεζόν.

Ολοκλήρωσε τη χρονιά με ρεκόρ 9 top-10 νικών εκ των οποίων οι 5 ήταν top-5 και οι 4 σημειώθηκαν σε Grand Slam.