Μπήκε στο διπλό ο Τσιτσιπάς και έφερε νίκη για την Ελλάδα

Κώστας Ευθυμιάδης
Μπήκε στο διπλό ο Τσιτσιπάς και έφερε νίκη για την Ελλάδα
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποφάσισε να παίξει στο διπλό στο ATP Cup και μαζί με τον Πρεβολαράκη έκαναν... σεφτέ στις νίκες.

Βάλθηκε να μας… τρελάνει πρώτη μέρα του χρόνου ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ενώ λίγες ώρες πριν αποσύρθηκε για προληπτικούς λόγους από το ματς με τον Χουρκάτζ, για να προστατέψει τον χειρουργημένο του αγκώνα, αποφάσισε να μπει και να παίξει κανονικά στο διπλό!

Ετσι έπαιξε μαζί με τον Περβολαράκη κόντρα στους Χουρκάτζ και Ζιελίνσκι, σε ένα ματς χωρίς ενδιαφέρον από την στιγμή που η Πολωνία είχε κάνει ήδη το 2-0 στις νίκες.

Για το γόητρο (αλλά και πιθανή ισοβαθμία στην πορεία του ομίλου), το ελληνικό δίδυμο επικράτησε με 2-1 σετ (6-4, 5-7, 10-8 σε 1 ώρα και 30 λεπτά) με τον Τσιτσιπά έστω και με αυτόν τον ανέλπιστο τρόπο, να κάνει ντεμπούτο στο 2022, με ματς στο διπλό.

Στο δεύτερο σετ το ελληνικό δίδυμο είχε προβάδισμα 5-3 και σέρβιρε για το ματς, όμως δέχτηκε δύο απανωτά break με αποτέλεσμα οι Πολωνοί να πάρουν το σετ με 7-5 και να οδηγήσουν το ματς στο super tie break. Εκεί Τσιτσιπάς και Περβολαράκης πήραν προβάδισμα με 5-2 και 7-3 χάρη σε ένα mini break, αλλά οι αντίπαλοί τους με ένα διπλό λάθος του Περβολαράκη μείωσαν σε 8-7. Ο Τσιτσιπάς έδωσε διπλό match point στην ομάδα του και στο σερβίς του δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αγωνιστεί πάλι την Δευτέρα (08:30 ώρα Ελλάδος) με αντίπαλο την Αργεντινή.

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα