Τζόκοβιτς: «Ο Μεντβέντεφ είναι ο εαυτός του, δεν τον ενδιαφερει τι πιστεύει ο κόσμος»

Newsroom
Τζόκοβιτς: «Ο Μεντβέντεφ είναι ο εαυτός του, δεν τον ενδιαφερει τι πιστεύει ο κόσμος»
O Nόβακ Τζόκοβιτς μίλησε στην L'Equipe για την "ζημιά" που μπορεί να του έκαναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλά και για τους Μεντβέντεφ-Ζβέρεφ που τους χαρακτήρισε αυθεντικούς.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος αθλητής του κόσμου για το 2021 από την L'Equipe και μίλησε στην γαλλική εφημερίδα για την χρονιά που "φεύγει", τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τους Μεντβέντεφ-Ζβέρεφ.

Μετά από την κατάκτηση του Wimbledon αποφάσισε να συμμετάσχει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν το μετάνιωσε αλλά όπως λέει "σπατάλησε" στο Τόκιο ενέργεια και ίσως εάν δεν είχε πάει να ήταν καλύτερα τα πράγματα για εκείνον στο US Open.

«Θα προετοιμαζόμουν καλύτερα εάν δεν πήγαινα στο Τόκιο»

«Μπορεί να τα πήγαινα καλύτερα στη Νέα Υόρκη αν δεν πήγαινα στους Ολυμπιακούς. Θα είχα περισσότερα σωματικά και ψυχικά αποθέματα. Ήδη όταν πήγα στο Τόκιο ένιωθα πως ήμουν στο 50% μου. Το επίπεδό μου ήταν καλό, αλλά μπορούσα να καταλάβω πως δεν είχα πολλά αποθέματα ενέργειας.

Και όταν επέστρεψα από το Τόκιο, σκεφτόμουν πως χρειαζόταν χρόνος για να αναρρώσω. Δεν το λέω για να δικαιολογηθώ, αλλά προφανώς θα προετοιμαζόμουν καλύτερα αν δεν πήγαινα στο Τόκιο», είπε ο Σέρβος.

Για τον χαμένο τελικό από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ σημείωσε ότι ο Ρώσος ήταν σε καλύτερη ημέρα αλλά ρωτήθηκε και για τους χαρακτήρες του Νο2 (Μεντβέντεφ) και Νο3 κόσμου (Ζβέρεφ).

«Ο Μεντβέντεφ είναι ο εαυτός του»

«Ταυτίζομαι αρκετά μαζί τους, γιατί δεν θέλουν να είναι τέλειοι, είναι απλά αυθεντικοί, σεβόμαστε ο ένας τον άλλον. Πολλές φορές οι νεότεροι παίκτες μιλούν για τα ινδάλματά τους και θέλουν να τα μιμηθούν, αλλά ο Ντανίλ, για παράδειγμα, δεν προσποιείται, ούτε προσπαθεί να ευχαριστήσει κανέναν. Είναι ο εαυτός του και δεν τον ενδιαφέρει τι πιστεύει ο κόσμος. Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που προσπαθούν να είναι τέλειοι εντός και εκτός γηπέδου. Αυτό δεν υπάρχει», σημείωσε.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς που ακύρωσε τη συμμετοχή του στo ATP Cup (1-9/1) δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την απόφαση του σχετικά με την συμμετοχή του ή μη στο Australian Open.

@Photo credits: Twitter US Open
 

Τελευταία Νέα