Η ITF ακυρώνει τους αγώνες της στη Κίνα λόγω Σουάι Πενγκ

Newsroom
Η ITF ακυρώνει τους αγώνες της στη Κίνα λόγω Σουάι Πενγκ
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία τένις λύγισε στις πιέσεις και ακολουθεί το παράδειγμα της WTA κόβοντας τα τουρνουά της Κίνας εξαιτίας της υπόθεσης «εξαφάνισης» της Σουάι Πενγκ.

Η ITF έχει προγραμματισμένα περίπου 50 τουρνουά στη Κίνα κάθε χρόνο και δέχτηκε σκληρή κριτική για την ουδέτερη στάση που κρατούσε όλο αυτό το διάστημα γύρω από την υπόθεση της Σουάι Πενγκ.

Η στάση της είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και τελικά υπό τις πιέσεις «λύγισε» η διοίκηση και έκανε γνωστό μέσω e-mail στους τενίστες όλο το πρόγραμμα της σεζόν, χωρίς να υπάρχει μέσα τουρνουά της Κίνας.

«Από τότε που η Πενγκ Σουάi δημοσίευσε τις καταγγελίες της, η ITF ενεπλάκη ενεργά στην προσπάθεια για να διασφαλιστεί η υγεία της, μέσα από τους διαύλους που είναι διαθέσιμοι σε μας, δημόσια και παρασκηνιακά. Η ITF δημοσίως έχει σημειώσει πως υποστηρίζει τα δικαιώματα των γυναικών και πως οι καταγγελίες της Πενγκ πρέπει να διερευνηθούν. Η πρώτη μας προτεραιότητα και ανησυχία είναι να εξασφαλίσουμε την υγεία και την ασφάλεια της Πενγκ Σουάι. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, με όλα τα μέσα που διαθέτουμε» αναφέρει στο e-mail της η ITF.

 

Τελευταία Νέα