Πρόεδρος ITF για την υπόθεση Πενγκ: «Δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε 1 δις ανθρώπων με το να κάνουμε εμπάργκο στη Κίνα»

Newsroom
Πρόεδρος ITF για την υπόθεση Πενγκ: «Δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε 1 δις ανθρώπων με το να κάνουμε εμπάργκο στη Κίνα»
Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας τένις, Ντέιβιντ Χάγκερτι, υπεραμύνθηκε της στάσης της ITF απέναντι στη Κίνα και την υπόθεση της Σουάι Πενγκ.

Την ώρα που η WTA τόλμησε να σηκώσει το ανάστημά της στη Κίνα και να δηλώσει εμπάργκο στα τουρνουά της χώρας με αφορμή την υπόθεση της Σουάι Πενγκ, η παγκόσμια ομοσπονδία (ITF) και η ATP συνεχίζουν να σιωπούν και να μην ακολουθούν τον ίδιο δρόμο.

Ο πρόεδρος της ITF, Ντέιβιντ Χάγκερτι, προχώρησε δε σε μία δήλωση που ακούγεται πέρα για πέρα προκλητική, στην ερώτηση γιατί δεν προχωρούν και οι ίδιοι σε εμπάργκο κατά της Κίνας, έως ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση με την Πενγκ.

«Δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε με αυτόν τον τρόπο 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους» ήταν η απάντησή του.

Μιλώντας στο BBC ξεκαθάρισε πως η ITF (που έχει παχυλά συμβόλαια με χορηγούς και αγώνες στη Κίνα) δεν σκοπεύει να τιμωρήσει τη χώρα με οποιονδήποτε τρόπο πάνω σε αυτή την υπόθεση.

«Πρέπει να ερευνηθούν οι καταγγελίες της Πενγκ (για σεξουαλική κακοποίηση από τον πρώην αντιπρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος στη Κίνα) κι εμείς θα δουλεύουμε στο παρασκήνιο για να οδηγηθεί στον σωστό δρόμο η υπόθεση και να δοθεί λύση. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η ITF είναι η κεφαλή του αθλήματος παγκοσμίως. Δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους, οπότε θα συνεχίσουμε τα τουρνουά juniors που γίνονται στη χώρα, αλλά και σε επίπεδο επαγγελματιών» είπε χαρακτηριστικά.

 

Τελευταία Νέα