ATP και ITF εξέδωσαν ανακοινώσεις που δεν έπεισαν για την Πενγκ

Newsroom
ATP και ITF εξέδωσαν ανακοινώσεις που δεν έπεισαν για την Πενγκ
Τόσο η Παγκόσμια ομοσπονδία τένις, όσο και αυτή των ανδρών, εξέδωσαν με καθυστέρηση μία ανακοίνωση για την Σουάι Πενγκ, που σχολιάστηκε αρνητικά από τους τενίστες.

Με καθυστέρηση η ATP και η Παγκόσμια ομοσπονδία τένις εξέδωσαν ανακοίνωση για την υπόθεση της Σουάι Πενγκ, προκαλώντας ωστόσο απογοήτευση και εκνευρισμό σε όλη την κοινότητα του τένις.

Ένα 24ωρο μετά την απόφαση της WTA ν΄ ακυρώσει τα τουρνουά στην Κίνα για τη νέα σεζόν, λόγω των ανησυχιών που υπάρχουν στο θέμα της Σουάι, η ATP και η ITF δεν άκουσαν το κάλεσμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των τενιστών που ζητούσαν δημόσια (μέσω των σόσιαλ) να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

Αντίθετα, εξέδωσαν μία ανακοίνωση… σούπα, η οποία δεν λέει τίποτα επί της ουσίας και σχολιάστηκε αρνητικά σχεδόν από όλους.

«Η κατάσταση που αφορά την Πενγκ Σουάι εξακολουθεί να εγείρει σοβαρές ανησυχίες και ακόμη πιο μακριά από το άθλημά μας. Οι απαντήσεις σε αυτές τις ανησυχίες προς το παρόν δεν έχουν πείσει κανέναν. Προτρέπουμε και πάλι για μια γραμμή ανοιχτής άμεσης επικοινωνίας μεταξύ της παίκτριας και της WTA προκειμένου να δημιουργηθεί μια πιο ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασής της. Γνωρίζουμε ότι ο αθλητισμός μπορεί να έχει θετική επιρροή στην κοινωνία και γενικά πιστεύουμε ότι η παρουσία μας παγκοσμίως δίνει τις καλύτερες πιθανότητες να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και να επηρεάσουμε θετικά. Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τα μέλη μας και θα παρακολουθούμε τις όποιες εξελίξεις» ανέφερε η ATP που… δεν τόλμησε καν να αναφέρει την Κίνα ή την κυβέρνηση μέσα στην ανακοίνωση.

Τα ίδια (και χειρότερα ίσως) η ITF εξέδωσε μία λιτή ανακοίνωση που επί της ουσίας δεν προσφέρει τίποτα γύρω από τις καταγγελίες της Πενγκ.

«Η Παγκόσμια ομοσπονδία ως κυρίαρχος οργανισμός στο τένις υποστηρίζει τα δικαιώματα όλων των γυναικών. Πρωταρχική μας ανησυχία είναι η υγεία της Σουάι Πενγκ. Οι κατηγορίες που έκανε πρέπει να ερευνηθούν. Θα συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε σε όλες τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να γίνει αυτό τόσο δημόσια, όσο και στο παρασκήνιο» ανέφεραν.

 

Τελευταία Νέα