Επίσημα εκτός τενιστικού χάρτη η Κίνα λόγω της υπόθεσης της Σουάι Πενγκ

Newsroom
Επίσημα εκτός τενιστικού χάρτη η Κίνα λόγω της υπόθεσης της Σουάι Πενγκ
Με επίσημη δήλωση του ο πρόεδρος της WTA Στιβ Σάιμον ανακοίνωσε ότι η WTA βγάζει από το καλεντάρι τα τουρνουά της Κίνας αφού δεν υπάρχει εμπιστοσύνη μετά από την υπόθεση της Σουάι Πενγκ.

Τέλος από το καλεντάρι της WTA τα τουρνουά που φιλοξενούνται στην Κίνα αλλά και στο Χονγκ Κονγκ.

Η WTA αποφάσισε να διακόψει κάθε σχέση με την Κίνα λόγω της υπόθεσης της Σουάι Πενγκ και έτσι το 2022 δεν θα διεξαχθεί κανένα τουρνουά στην χώρα της Ασίας.

Την απόφαση έκανε γνωστή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της WTA Στιβ Σάιμον με μια μακροσκελή του δήλωση στην οποία μεταξύ άλλων τόνισε:

«Ανακοινώνω την άμεση αναστολή όλων των τουρνουά της WTA στην Κίνα. Δεν καταλαβαίνω πως μπορώ να ζητήσω από τις αθλήτριες μας ν' αγωνιστούν εκεί όπου η Σουάι Πενγκ δεν επιτρέπεται να επικοινωνεί ελεύθερα και νομίζουμε ότι έχει πιεστεί να ανασκευάσει την κατηγορία της για σεξουαλική παρενόχληση».

Ο Στιβ Σάιμον συμπλήρωσε:« Λυπάμαι πολύ που φτάσαμε σ' αυτό το σημείο. Στην Κίνα και στο Χονγκ Κονγκ υπάρχουν σπουδαίοι άνθρωποι που αγαπούν το τένις.

Θα πρέπει να είναι περήφανοι για τα επιτεύγματά τους, τη φιλοξενία και τις επιτυχίες τους. Ωστόσο, εάν η Κίνα δεν κάνει τα βήματα που ζητήσαμε, δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο τους παίκτες και το προσωπικό μας διοργανώνοντας τουρνουά στην Κίνα. Οι ηγέτες της Κίνας δεν μας έχουν αφήσει άλλη επιλογή».

Η Κίνα φιλοξενεί περί τα 10 τουρνουά ανάμεσα στα οποία και το WTA Finals στην Σενζέν με την οποία η WTA θα πρέπει να "σπάσει" το συμβόλαιο και να χάσει εκατομμύρια.

 

Τελευταία Νέα