Προπονητής Μιχαέλας Λάκη στο Gazzetta: «Στόχος ένας τίτλος σε grand slam στα juniors»

Κώστας Ευθυμιάδης
Προπονητής Μιχαέλας Λάκη στο Gazzetta: «Στόχος ένας τίτλος σε grand slam στα juniors»
Ο προπονητής της Μιχαέλας Λάκη, Φοίβος Μιχαλόπουλος, μιλά στο Gazzetta για τον πρώτο τίτλο σε Futures της ταλαντούχας τενίστριας και τους μεγάλους στόχους που έχει θέσει για το 2022.

H Μιχαέλα Λάκη την Κυριακή κατάφερε να κατακτήσει στην Κρήτη τον πρώτο τίτλο της καριέρας της στα τουρνουά Futures.

Η ταλαντούχα τενίστρια από τη Λάρισα στα 16 της χρόνια πέτυχε τον πρώτο μεγάλο στόχο της καριέρας της και πλέον κάνει τα πλάνα της για το 2022, όπου οι στόχοι είναι αρκετά υψηλότερι, όπως τονίζει ο προπονητής της, Φοίβος Μιχαλόπουλος, στο Gazzetta. Η αρχή έγινε με τον πρώτο της επαγγελματικό τίτλο, που της δίνει «φτερά» για την επόμενη χρονιά καθώς θα ταξιδέψει με άλλη ψυχολογία στην Μελβούρνη.

Ο προπονητής της Λάκη, τόνισε πως η νεαρή τενίστρια θα κατέβει σε ένα ακόμη τουρνουά στη Κρήτη αυτή την εβδομάδα και στη συνέχεια ξεκινά προετοιμασία για το Australian Open, όπου φιλοδοξεί να έχει μία σπουδαία πορεία.

«Θα κατέβει σε ένα ακόμη τουρνουά και μετά ξεκινάμε ένα μήνα προετοιμασία για το Australian Open. Οταν κατέβουμε Αυστραλία θα αγωνιστεί σε ένα τουρνουά Κ18 και στη συνέχεια στο grand slam» ανέφερε αρχικά ο Μιχαλόπουλος στο Gazzetta.

Μιχαλόπουλος: «Στόχος οι μεγάλες πορείες και η άνοδος στο Top500»

Ο προπονητής της Λάκη έχει βάλει ψηλά τον πήχη για το 2022, αλλά έχει επιχειρήματα γι’ αυτό. Η Λάκη τελείωσε την φετινή χρονιά στο Νο21, αλλά θα μπορούσε να είναι ψηλότερα αν ήταν λίγο τυχερή στο US Open απέναντι στο Νο2 του κόσμου, την Φιλιπινέζα Εάλα.

«Αν την είχε κερδίσει σε εκείνο το ματς και συνέχιζε την πορεία της, θα μπορούσε να φτάσει στο Νο11. Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά» είπε και εξήγησε γιατί το 2022 ο στόχος είναι μια μεγάλη πορεία σε grand slam, που θα ήθελε να φτάσει ως και τον τίτλο στα juniors.

«Η Μιχαέλα ξεκινά από το Νο21 την σεζόν, ωστόσο κάποιες αποχωρούν από τα juniors το 2022. Θα ανέβει κι άλλο και θεωρώ πως πλέον είμαστε σε θέση να πούμε πως θα πάει να διεκδικήσει να κερδίσει ένα grand slam τίτλο. Αν όχι, τουλάχιστον να κάνει πορείες ως τα ημιτελικά» είπε χαρακτηριστικά.

Μιχαέλα Λάκη

Αυτός είναι και ο ένας μεγάλος στόχος. Ο δεύτερος είναι να αρχίσει να ανεβαίνει χρόνο με τον χρόνο, στα ranking των γυναικών.

«Ρεαλιστικός, αλλά δύσκολος στόχος για το 2022 είναι να μπει στο Top500. Και κάθε χρόνο να ανεβαίνει το μισό από εκεί που είναι. Θέλουμε ως το 2024 να διεκδικήσει θέση στο Top100. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι ένας ρεαλιστικός στόχος» είπε και εξήγησε τα θετικά της Λάκη, αλλά και τα στοιχεία που θα πρέπει να βελτιώσει για να ανέβει κι άλλο επίπεδο.

«Σε αυτές τις ηλικίες δουλεύεις τα πάντα. Θέλει βελτίωση στο πρώτο σερβίς, αλλά και στην φυσική κατάσταση καθώς όσο θα μπαίνει σε τουρνουά γυναικών, τόσο πιο απαιτητικά θα είναι τα πράγματα και είναι κάτι που χρειάζεται να έχεις. Η Μιχαέλα έχει ωριμάσει σε σκέψη και έχει μεγάλες ικανότητες. Μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο και το μόνο που έχει να κάνει είναι να δουλέψει σκληρά».

Για την επιτυχία της στην Κρήτη πήρε συγχαρητήρια και από την ακαδημία Μουράτογλου όπου για μερικές εβδομάδες τον χρόνο πηγαίνει και γυμνάζεται εκεί.

«Την Μιχαέλα την έχω από 5 χρονών. Συνεργαζόμαστε πλέον και με την ακαδημία Μουράτογλου όπου 5-6 εβδομάδες τον χρόνο πηγαίνει εκεί για προπονήσεις. Και η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί. Ευτυχώς στη Λάρισα οι συνθήκες πλέον είναι ιδανικές και θεωρώ πως έχουμε μία ακαδημία που είναι από τις κορυφαίες, αν όχι η κορυφαία, σε αυτό το επίπεδο στη χώρα. Μας λείπει ένα κλειστό στάδιο βέβαια» πρόσθεσε στο Gazzetta ο Φοίβος Μιχαλόπουλος.

 

Τελευταία Νέα