Ο Αλκαράθ υπέρ του coaching στα παιχνίδια

Κώστας Ευθυμιάδης
Ο Αλκαράθ υπέρ του coaching στα παιχνίδια
Ο Κάρλος Αλκαράθ τάχτηκε υπέρ του δικαιώματος να δίνουν οδηγίες οι προπονητές στους τενίστες στην διάρκεια αγώνων.

Ενας ακόμη τενίστας τάχθηκε υπέρ του coaching στην διάρκεια αγώνων τένις. Ο λόγος για τον 19χρονο Κάρλος Αλκαράθ ο οποίος θα έχει αυτό το δικαίωμα στο Next Gen ATP Finals που είναι από τα λίγα τουρνουά όπου επιτρέπεται ένας προπονητής να δίνει οδηγίες σε παίκτη.

«Σε όλα τα σπορ επιτρέπεται να δίνουν οδηγίες οι προπονητές στους αθλητές. Είναι καλό να έχουμε μία εικόνα απ’ έξω στην διάρκεια ενός ματς. Οπότε θεωρώ καλό το ότι θα επιτρέπεται στο Next Gen ATP Finals και νομίζω ότι θα ήταν μια καλή ιδέα να χρησιμοποιηθεί κι αλλού στο μέλλον» ανέφερε σε Ιταλό δημοσιογράφο ο Αλκαράθ, που δεν είναι ο μόνος υπέρ αυτής της ιδέας.

Και ο Τσιτσιπάς μεταξύ άλλων έχει εκφραστεί υπέρ του coaching στα ματς, αλλά αυτό είναι μία ιδέα που προς το παρόν ATP και WTA δεν δείχνουν διάθεση να το συζητήσουν. Βέβαια, σε ελάχιστους αγώνες (μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού) υπάρχει αυτό το δικαίωμα, όχι όμως στα περισσότερα τουρνουά του Tour.

O Αλκαράθ θα αγωνιστεί στο Next Gen στο Μιλάνο μαζί με τους Κόρντα, Μουζέτι, Νακασίμα, Τσερουντόλο, Μπάεθ, Ρουν και Γκαστόν.

Το τουρνουά αρχίζει αύριο με τον Αλκαράθ να αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα τον Ρουν, ενώ στον ίδιο όμιλο μαζί τους είναι οι Τσερουντόλο και Νακασίμα.

 

Τελευταία Νέα