Επεσε στο Νο4 ο Τσιτσιπάς

Επεσε στο Νο4 ο Τσιτσιπάς
Μία θέση κάτω ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην παγκόσμια κατάταξη.

Για πρώτη φορά από τις 2 Αυγούστου, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέφτει από το Top3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η ATP ανακοίνωσε την παγκόσμια κατάταξη γι’ αυτή την εβδομάδα και ο Τσιτσιπάς πέφτει από το Νο3 στο Νο4, σε ισοβαθμία με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Οι πρόωρες ήττες του Στέφανου στα τελευταία τουρνουά και η αποχώρησή του λόγω τραυματισμού από το Παρίσι, του κόστισαν μία θέση αυτή την εβδομάδα, έστω και σε ισοβαθμία.

Ο Τσιτσιπάς τους τελευταίους δύο μήνες δυσκολεύεται αρκετά να τελειώσει παιχνίδια και είναι χαρακτηριστικό πως από το US Open και μετά δεν έχει καταφέρει να μπει σε προημιτελικό ενός τουρνουά με εξαίρεση το Indian Wells που έφτασε ως τους «8» .

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τον «πιάσει» ο Ζβέρεφ στην παγκόσμια κατάταξη και τώρα μένει να δούμε μετά το Τορίνο ποιος θα τερματίσει στο Νο3, στο τέλος της χρονιάς.

Στις άλλες θέσεις του Top10 δεν άλλαξαν τα πράγματα στην κορυφή, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς παρά την απώλεια βαθμών που είχε, να διατηρεί απόσταση ασφαλείας από τον Μεντβέντεφ, τον οποίο κέρδισε χθες στον τελικό του Παρισιού. Ο Ναδάλ αναμενόμενα έπεσε μία θέση και πήγε στο Νο6 με τον Ρούμπλεφ να ανεβαίνει στο Νο5, ενώ Στο Νο9 πέρασε ο Χουρκάτζ και στο Νο10 ο Σίνερ. Άλλες δύο θέσεις, στο Νο16, έπεσε ο Φέντερερ.

Τα κριτήρια σε ισοβαθμία

Σύμφωνα με την ATP, αν δύο παίκτες ή παραπάνω, ισοβαθμούν σε πόντους, τότε ισχύουν τα εξής κριτήρια κατά σειρά:

  • Οι περισσότεροι πόντοι συνολικά σε Grand Slams, ATP Masters, συμμετοχή στο Nitto ATP Finals.
  • Τα λιγότερα τουρνουά που έχουν συμμετάσχει, συμπεριλαμβανομένων των χαμένων Grand Slams, ATP Masters και Nitto ATP Finals
  • Ο μεγαλύτερος αριθμός πόντων σε ένα τουρνουά και αν υπάρχει ισοβαθμία στο δεύτερο τουρνουά κτλ.
@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα