Τσιτσιπάς στην Bild: «Η επόμενη Big-3 είμαστε εγώ, ο Μεντβέντεφ και ο Ζβέρεφ»

Newsroom
Τσιτσιπάς στην Bild: «Η επόμενη Big-3 είμαστε εγώ, ο Μεντβέντεφ και ο Ζβέρεφ»
Συνέντευξη στην Bild παραχώρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Για την περίφημη Big-3 και το ποιοι θα την αντικαταστήσουν, ρωτήθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Το Νο4 πλέον στον κόσμο, παραχώρησε συνέντευξη στην Bild όπου ρωτήθηκε για το πότε θα σπάσει η τριάδα των Τζόκοβιτς, Φέντερερ και Ναδάλ.

Ο συντάκτης αναφέρεται στον τραυματισμό του Στέφανου στον αγκώνα, για τον οποίο αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το Παρίσι και στην ερώτησή του για την Big-3 ο Τσιτσιπάς έδωσε μια ενδιαφέρουσα απάντηση.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ο Big-1 και είναι ο Τζόκοβιτς. Ο Ρότζερ έχει φτάσει τα 40 και ο Ναδάλ τα 35 και αμφότεροι ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ έβαλε τον εαυτό του στην επόμενη Big-3 όταν αποχωρήσουν οι τρεις θρύλοι.

«Πιστεύω ότι οι επόμενοι Big 3 είμαστε εγώ, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Το πιστεύω ακράδαντα» τόνισε ο 23χρονος τενίστας.

Τσιτσιπάς: «Είναι προσωπικό θέμα τα toilet breaks»

Φυσικά ρωτήθηκε και για τα toilet breaks για τα οποία ξεκαθάρισε και πάλι πως δεν αποτελούν κομμάτι της τακτικής του.

«Το κάνω για μένα και μόνο. Αλλάζω τα ρούχα μου και το έχω κάνει ακόμα και σε σετ που κέρδιζα 6-0. Ωστόσο αυτό έχει να κάνει πάντα με τις συνθήκες. Στο Indian Wells που το κλίμα είναι ξηρό, δεν ίδρωνα τόσο και δεν πήρα ούτε ένα μπρέικ για την τουαλέτα. Είναι καθαρά προσωπικό το θέμα. Με ενοχλεί πολύ ο ιδρώτας. Με στεγνά ρούχα νιώθω καλύτερα. Δεν πρέπει να υπαγορεύει κανείς πόσο χρόνο θα περάσει στο μπάνιο. Κάθε παίκτης μπορεί να αποφασίσει μόνος του» απάντησε.

Οσον αφορά τον Τζόκοβιτς και τον χρόνο που θα συνεχίσει να κυριαρχεί στο τένις, το Νο4 του κόσμου απάντησε: «Κανείς δεν ξέρει. Έχω ακόμα μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτόν. Ποιος θα πίστευε ότι ο Ρότζερ Φέντερερ θα έπαιζε ακόμα στα 40 του; Οχι εγώ. Αλλά είμαι σίγουρος ότι θα κάνει άλλη μια επιστροφή».

Τέλος, ο Τσιτσιπάς ρωτήθηκε γιατί είναι δύσκολο για έναν τενίστα να κερδίσει ένα grand slam, αναφερόμενος στον τελικό του Roland Garros.

«Το επίπεδο είναι απίστευτα υψηλό. Οποιοσδήποτε παίκτης από το top 10 μπορεί να κερδίσει ένα τουρνουά Grand Slam. Το τένις έχει εξελιχθεί, έχει γίνει πολύ σωματικό. Είναι ακραίο από πολλές απόψεις. Πρέπει να προσέξεις κάθε λεπτομέρεια. Ο Ντομινίκ Τιμ είναι ένα καλό παράδειγμα. Έβαλε τόση σωματική και ψυχική ενέργεια για να κερδίσει το US Open. Παρακολούθησα κάθε παιχνίδι που έπαιζε εκεί. Είναι πολύ κουραστικό να κερδίζεις τους άλλους καλούς παίκτες. Απορροφά την ενέργεια από το σώμα. Πρέπει να κερδίσεις τα παιχνίδια με λιγότερη προσπάθεια και να εξοικονομήσεις ενέργεια για τον επόμενο αγώνα. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς το έχει δείξει τέλεια τα τελευταία χρόνια. Και ο Μεντβέντεφ το έδειξε στο US Open» απάντησε.

 

Τελευταία Νέα