Davis Cup: Ήττα για Περβολαράκη, προβάδισμα με 2-0 η Λιθουανία

Newsroom
Davis Cup: Ήττα για Περβολαράκη, προβάδισμα με 2-0 η Λιθουανία
Ο Μιχάλης Περβολαράκης μετά από μια συγκλονιστική μάχη που ξεπέρασε τις 3 ώρες ηττήθηκε με 2-1 σετ από τον Λαουρίνας Γκριγκέλις και η Λιθουανία είναι στο 2-0 στους αγώνες της με την Ελλάδα για το Davis Cup.

Με την Λιθουανία να έχει προβάδισμα με 2-0 στις νίκες έναντι της Ελλάδος ολοκληρώθηκε στο Ηράκλειο η 1η ημέρα του αγώνα του Davis Cup που δίνει πρόκριση στο Group 1.

Μετά από τον Πέτρο Τσιτσιπά ηττήθηκε και ο Μιχάλης Περβολαράκης και πλέον η Λιθουανία θέλει μια νίκη την Κυριακή ενώ η Ελλάδα το 3χ3 για να φτάσει στην πρόκριση.

Ο Μιχάλης Περβολαράκης που αντιμετώπισε πρόβλημα στο δεξί του πόδι έδωσε τη μάχη του αλλά μετά από 3 ώρες ήττήθηκε με 7-6 (6), 3-6, 7-5 από τον Λαουρίνας Γκριγκέλις.

Ο Έλληνας θα σβήσει ματς πόιντ αλλά ο Λιθουανός θα πάρει το παιχνίδι.

Την Κυριακή θα δούμε: 10:00 Περβολαράκης/Π. Τσιτσιπάς - Μπουτβίλας/Γκαούμπας , 12:00 Μιχάλης Περβολαράκης - Μπεράνκις ,14:00 Πέτρος Τσιτσιπάς - Γκριγκέλις.

Εάν οι Λιθουανοί πάρουν το διπλό τελειώνουν οι αγώνες.

Τον αγώνα είδε από την εξέδρα, λόγω τραυματισμού ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αλλά και ο "ασημένιος" Ολυμπιονίκης του πόλο Γιάννης Φουντούλης.

Μένει να δούμε εάν ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι σε θέση και εάν θα αποφασιστεί να παίξει την Κυριακή αλλά και πάλι είναι δύσκολο να γίνει η ανατροπή.

Ανατροπή για τον Λιθουανό

Στο 1ο σετ ο Περβολαράκης θα προηγηθεί με μπρέικ με 3-2 και θα φτάσει στο 5-3! Στο 10ο γκέιμ ο Γκριγκέλις θα σβήσει δυο σετ πόιντ και με μπρέικ θα ισοφαρίσει σε 5-5. Ο Έλληνας θα ισοφαρίσει για να στείλει το σετ στο τάι μπρέικ.

Εκεί θα έχει 3ο σετ πόιντ (6-5) αλλά ο Λιθουανός θα το σβήσει για να πάρει το σετ.

Η απάντηση του Μιχάλη

Στο 2ο σετ ο Περβολαράκης θα έχει διπλό μπρέικ πόιντ στο ξεκίνημα και με μπρέικ θα φτάσει στο 2-0. Θα υπερασπιστεί το μπρέικ με το σερβίς του για το 3-0 αλλά ο Λιθουανός θα μειώσει σε 3-2 με μπρέικ!

Ο Γκριγκέλις θα σβήσει διπλό μπρέικ πόιντ και θα σβήσει και 3ο αλλά με την 4η προσπάθεια θα φτάσει σε μπρέικ (4-2). Με το καλό σερβίς του θα φτάσει στο 5-2 και θα κλείσει το σετ στο 6-3.

Μάχη αλλά χαμένο σετ

To 3o σετ θ΄ανοίξει με μπρέικ του Περβολαράκη (1-0) και θα φτάσει στο 2-0. Ο Λιθουανός θα πάρει πίσω το μπρέικ για να ισοφαρίσει σε 2-2. O Γκριγκέλις θα προηγηθεί με 3-2 και θα έχει μπρέικ πόιντ.

Ο Μιχάλης θα το σβήσει για να ισοφαρίσει σε 3-3. Ο Έλληνας αν και τραυματίας στο δεξί πόδι θα φτάσει σε μπρέικ για το 4-3 αλλά ο Λιθουανός θα το πάρει αμέσως πίσω για το 4-4.

Θα το υπερασπιστεί ο Γκριγκέλις για το 5-4 και με το σερβίς του θα φτάσει στο 6-5. Ο Λιθουανός θα έχει ματς πόιντ, αλλά ο Έλληνας θα το σβήσει.

Με το 2ο ματς πόιντ θα φτάσει στο 7-5 και θα πάρει την νίκη.

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα