Από τις απειλές στη στήριξη της Οσάκα

Από τις απειλές στη στήριξη της Οσάκα
Στροφή από τα 4 Grand Slam τα οποία μετά από την απόσυρση της Ναόμι Οσάκα από το Roland Garros τώρα την υποστηρίζουν.

Πριν από λίγες ημέρες τα 4 Grand Slam έβγαλαν ανακοίνωση που τόνιζε ότι η Ναόμι Οσάκα εάν δεν συμμορφωθεί και συνεχίζει το μποϊκοτάζ στις συνεντεύξεις Τύπου υπάρχει κίνδυνος αποβολής!

Η Ναόμι Οσάκα που δέχτηκε 15.000 δολάρια πρόστιμο αφού δεν πήγε στη συνέντευξη Τύπου μετά από τη νίκη της στον 1ο γύρο του Roland Garros τελικά αποσύρθηκε μόνη της από το τουρνουά και τα 4 Grand Slam (Australian Open, Roland Garros, Wimledon, US Open) άλλαξαν άποψη.

Εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία τονίζουν ότι στηρίζουν την Ναόμι Οσάκα!

Αναλυτικά η ανακοίνωση από Australian Open, Roland Garros, Wimbledon και US Open:

«Εκ μέρους των Grand Slams, θέλουμε να προσφέρουμε στη Ναόμι Οσάκα την υποστήριξη και τη βοήθειά μας με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο όσο είναι εκτός courts. Είναι εξαιρετική αθλήτρια και ανυπομονούμε για την επιστροφή της μόλις το κρίνει σωστό.

Η ψυχική υγεία είναι ένα πολύ δύσκολο ζήτημα, το οποίο αξίζει τη μέγιστη προσοχή μας. Είναι τόσο περίπλοκο όσο και προσωπικό, καθώς αυτό που επηρεάζει ένα άτομο δεν επηρεάζει απαραίτητα το άλλο. Συγχαίρουμε τη Ναόμι που μοιράστηκε με τα δικά της λόγια τις πιέσεις και τις ανησυχίες που αισθάνεται και καταλαβαίνουμε με τις μοναδικές πιέσεις που μπορούν να αντιμετωπίσουν οι τενίστες

Ενώ η ευημερία των παικτών ήταν πάντα προτεραιότητα για τα Grand Slams, η πρόθεσή μας, μαζί με την WTA, την ATP και την ITF, είναι να προωθήσουμε την ψυχική υγεία και την ευημερία μέσω περαιτέρω δράσεων.

Μαζί, ως κοινότητα, θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την εμπειρία του παίκτη στα τουρνουά μας, συμπεριλαμβανομένου του ό,τι σχετίζεται με τα μέσα ενημέρωσης.

Η αλλαγή πρέπει να επιτευχθεί μέσω της διατήρησης ενός δίκαιου ανταγωνισμού, ανεξάρτητα από την κατάταξη ή την κατάσταση. Ο αθλητισμός απαιτεί κανόνες και κανονισμούς για να διασφαλιστεί ότι κανένας παίκτης δεν έχει άδικο πλεονέκτημα έναντι άλλου.

Σκοπεύουμε να συνεργαστούμε με τους παίκτες, τα tour, τα μέσα ενημέρωσης και την ευρύτερη κοινότητα τένις για να δημιουργήσουμε ουσιαστικές βελτιώσεις. Ως Grand Slams, στοχεύουμε να δημιουργήσουμε τη σκηνή για να πετύχουν οι παίκτες τις υψηλότερες διακρίσεις στο άθλημά μας».

 

ROLAND GARROS (WOMEN) Τελευταία Νέα