Τι ΔΕΝ έκαναν Σκίμπε και ΕΠΟ και φτάσαμε στο σήμερα... (poll)

Τι ΔΕΝ έκαναν Σκίμπε και ΕΠΟ και φτάσαμε στο σήμερα... (poll)

Δημήτρης Τομαράς
Τι ΔΕΝ έκαναν Σκίμπε και ΕΠΟ και φτάσαμε στο σήμερα... (poll)
Το Gazzetta.gr επιχειρεί να καταγράψει τους λανθασμένους χειρισμούς Σκίμπε αλλά και ΕΠΟ για να φτάσουμε στο σήμερα και την Εθνική με τόσο κακή εικόνα αλλά και δύο ήττες σε τέσσερις αναμετρήσεις στο Nations League. Ψηφίστε στο poll.
Σε μία τέτοια περίπτωση ίσως και να είναι και λίγο πιο εύκολο το... ανάθεμα στον προπονητή. Ο Μίκαελ Σκίμπε σηκώνει αυτήν την στιγμή ένα μεγάλο βάρος για τις δύο ήττες σε τέσσερις αγώνες στο Nations League και για το γεγονός πως η αγωνιστική εικόνα της πάει από το κακό στο χειρότερο. Όμως φταίει μόνο εκείνος; Προφανώς και όχι. Μερίδιο ευθύνης έχουν προφανώς και οι παίκτες αλλά την πλέον βασική ευθύνη πάντα την έχει η διοίκηση μίας Ομοσπονδίας και στην προκειμένη περίπωση η ΕΠΟ υπό τον Βαγγέλη Γραμμένο. Ας δούμε λοιπόν τι ΔΕΝ έκαναν Σκίμπε και ΕΠΟ και ήρθαμε ως εδώ:
Ο ΣΚΙΜΠΕ
1. ΔΕΝ πέτυχε στο να δίνει τέτοια κίνητρα στους παίκτες του και να τους... τσιτώσει έτσι ώστε να βγάλουν τον παλιό καλό χαρακτήρα της Εθνικής στο γήπεδο. Από την Εθνική που ήταν δυσκολοκατάβλητη αμυντικά και μπορούσε να κερδίζει τα ματς έστω και με 1-0 σε μία Εθνική που προσπαθεί να παίξει επίθεση και ποδόσφαιρο κατοχής χωρίς να μπορεί να το κάνει. Και προφανώς αυτήν την αλλαγή νοοτροπίας και μία... μπερδεμένη ταυτότητα σε σχέση με το τι είναι η Εθνική την πιστώνεται από αρνητικής πλευράς.
2. ΔΕΝ κατάφερε να έχει στο γήπεδο ένα σαφές πλάνο, μία ταυτότητα και την κατάλληλη διάταξη. Ένα σχέδιο. Στο Ουγγαρία - Ελλάδα είχε δύο εξάρια στο κέντρο και μπροστά τους τρία δεκάρια. Ακόμα παίκτες όπως ο Τζιόλης και ο Τζαβέλλας που δείχνουν ότι δεν μπορούν να προσφέρουν πια ανάλογα εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται. Και φυσικά σε περίπτωση που... στράβωνε το ματς από τον πάγκο απαντήσεις δεν υπήρχαν...
3. ΔΕΝ μπόρεσε να δείξει ότι συνεχίζει να είναι πραγματικά προπονητής μίας Εθνικής. Από προπονητής ο Σκίμπε σαν να φάνηκε ότι προσπαθεί να λειτουργήσει ως ένας... διαχειριστής ενδεκάδων δίχως αντίκρισμα. Σαν να πήγαινε με την λογική του να είναι... όλοι ευχαριστημένοι, να χωρέσει τους... πάντες και να μην έχει παράπονα από ομάδες. Υπήρχαν επιλογές που είχαν μία λογική και άλλες που σε έκαναν να προβληματιστείς για το εάν είχαν ποδοσφαιρικό κριτήριο.
4. ΔΕΝ στάθηκε ικανός στο να διαχειριστεί καλά τις απουσίες που είχε. Του έλλειψαν παίκτες όπως οι Τοροσίδης και Μάνταλος ή άλλες απουσίες που φάνηκε να μην μπορεί να της αναπληρώσει. Βγήκε με τραυματισμό ο Παπασταθόπουλος στο ημίχρονο του Φινλανδία - Ελλάδα (σ.σ. 2-0) και έβαλε τον Τζαβέλλα και η ομάδα σαν να... κατέρρευσε και δέχθηκε τουλάχιστον ένα γκολ με ευθύνη του συγκεκριμένου παίκτη.
5. ΔΕΝ είναι καθόλου βέβαιο πως έχει το πλέον κατάλληλο... δέσιμο με τους παίκτες. Μετά τον αγώνα με την Φινλανδία ο ίδιος δήλωσε πως είχε ήδη μιλήσει με τους παίκτες. Ωστόσο στα αποδυτήρια ουσιαστική κουβέντα προπονητή - παικτών δεν έγινε...
Η ΕΠΟ
1. ΔΕΝ επέλεξε να καταστήσει σαφές το τι πλάνο θα είχε. Συμφώνησε στην ανανέωση του Σκίμπε χωρίς πραγματικά να έχει ένα τόσο ξεκάθαρο... σχέδιο για την συνέχεια.
2. ΔΕΝ διάλεξε την κατάλληλη έδρα για την Εθνική. Το... μακρινό, κρύο και μη ποδοσφαιρικό ΟΑΚΑ έγινε η έδρα της Ελλάδας παρά τις ενστάσεις προπονητή & παικτών. Από το Καραϊσκάκη που είναι πολύ ποδοσφαιρικό γήπεδο και γίνεται... καυτή έδρα στο... άδειο ΟΑΚΑ.
3. ΔΕΝ είχε τα πλέον κατάλληλα στελέχη γύρω από την Εθνική ομάδα. Με την εξαίρεση του Βρύζα που είναι ένα παιδί που προέρχεται από την Εθνική & διακρίθηκε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και ξέρει το τι σημαίνει Εθνική η ΕΠΟ είχε ανάγκη από πιο έμπειρα και εξειδικευμένα άτομα σε αυτό το σκέλος.
4. ΔΕΝ έχει καταφέρει αυτή η διοίκηση επί των ημερών της να πάει η Εθνική στα τελικά μίας μεγάλης διοργάνωσης. Ένα βασικό σκέλος έχει να κάνει με το τι πλάνο έχει κάποιος και στην ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία φάνηκε για τόσο κακές εμφανίσεις και τέτοια εικόνα δεν ήταν προετοιμασμένοι. Ούτε για το πριν & ούτε και για το μετά...
- Ψηφίστε πιο κάτω στο poll.
 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα